10 korakov do popolne spletne strani (1. del)

10 korakov do popolne spletne strani (1. del)

Prvi koraki do spletne strani vam najverjetneje niso delali težav: izbrali ste popolno ime za svojo domeno, domeno ste nato tudi registrirali, poiskali ste ponudnika spletnega gostovanja in poskrbeli za gostovanje vaše spletne strani, sedaj pa morate iz svoje spletne strani tudi nekaj ustvariti.

Najboljša odločitev je vsekakor bila, če ste že pri izbiri ponudnika spletnega gostovanja pazili, da vam ta ponuja enostaven sistem za urejanje vaše spletne strani. S tem si boste namreč prihranili kar nekaj dela in časa, predvsem pa vam bo začetno urejanje spletne strani zelo olajšano, sploh, če ste v tovrstnih aktivnostih začetnik.

Korak #1: Vnaprej zastavite načrt igre

Pomembno je, da že vnaprej veste, kaj želite s svojo spletno stranjo doseči. Kakšni so vaši cilji, kdo so vaše stranke, česa si želijo in kaj iščejo – to so vprašanja, na katera morate odgovoriti, preden se podate v ustvarjanje svoje spletne strani. Odločiti se morate tudi, koliko ste v svojo spletno stran pripravljeni vložiti. Koliko ste pripravljeni odšteti za registracijo domene? Kolikšen znesek je za vas še sprejemljiv za zagotovitev kvalitetnega spletnega gostovanja? Najbolje je, da svoj načrt tudi zapišete oziroma kako drugače hranite črno na belem – da ne boste nanj vmes pozabili in zatavali s poti.

Korak #2: Poskrbite, da ste usklajeni

Za spletno stran najverjetneje ne boste skrbeli samo vi, pač pa tudi (ali pa predvsem) vaši sodelavci. Poskrbite, da bodo vsi seznanjeni z načrtom igre – in da mu bodo, kar je še pomembneje, tudi sledili. Uskladite torej svoje želje, načrte in obveznosti, da bo vaša spletna stran kar najbolje uspevala.

Korak #3: Zavedajte se, da so potrebe strank prve

Svoje spletne strani niste postavili zase, pač pa za svoje stranke, zato je pomembno, da najprej zadovoljite njihove potrebe. Poskrbite, da jim bodo vse informacije na dosegljive takoj, ko pridejo na stran, oziroma da jih bodo brez težav našli. Poskrbite tudi za dosegljivost svoje spletne strani: prvi korak ste storili že z registracijo domene, ki nosi ime, ki ga bodo vaše stranke brez težav našle. Drugi in prav tako izjemno pomemben faktor je, da vaša spletna stran ne trpi prepogostih vzdrževanj, zaradi katerih bi bila daljša obdobja nedosegljiva – da bi to preprečili, se odločite za kar najbolj kvalitetno gostovanje spletnih strani.

Korak #4: Bodite pripravljeni na spremembe

Na internetu se vse odvija neverjetno hitro – če boste zaspali, boste ostali daleč za svojimi tekmeci. Pomembno je torej, da so na vaši spletni strani vedno najnovejše informacije; svojo spletno stran morate torej redno osveževati. S pomočjo preprostega vmesnika za urejanje spletne strani to ne bi smelo biti težava, niti vam ne bi smelo vzeti preveč časa.

Korak #5: Vaši cilji morajo biti merljivi, kriteriji pa jasno določeni

Seveda si vsi želimo, da bi imeli najboljšo spletno stran na celem internetu – vendar to ni najbolj merljiv cilj. Določite torej natančne kriterije, ki jih želite doseči: koliko obiskovalcev, koliko prijav na e-obveščanje, koliko nakupov – odvisno od narave vašega posla in od želenih rezultatov. Le s konkretno določenimi kriteriji boste lahko resnično ocenili uspeh svoje spletne strani!

Ste sledili prvim petim korakom? Naslednjič vas čaka še drugih pet korakov za najbolj uspešno spletno stran

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja