5 priljubljenih WordPress vtičnikov

5 priljubljenih WordPress vtičnikov

Ime domene ste že registrirali, izbrali ste primerno gostovanje, sedaj pa morate še izdelati in postaviti dobro spletno stran. V kolikor ste se odločili, da boste svojo spletno stran zgradili s pomočjo WordPress skripte, boste zelo hitro ugotovili, da imate na voljo malo morje različnih vtičnikov, ki spletno stran nadgradijo z dodatnimi funkcionalnostmi.

Ker je za začetnika izbira vtičnikov lahko zelo težavna, vam v današnjem prispevku pomagamo s predstavitvijo petih, po našem mnenju zelo uporabnih, hkrati pa tudi množično uporabljenih vtičnikov.

Akismet

Akismet bo vsa neželena oz. »spam« sporočila, ki bodo zašla pod komentarje vaših objav, blokiral. Vsako neželeno sporočilo, ki ga Akismet prepozna, pošlje v svoj arhiv in prepreči njegovo širjenje na svetovni ravni. A ker so »spammerji« zelo vztrajni in vedno iščejo nove poti, kako na blogu pustiti svoj komentar, je potrebno vtičnik redno posodabljati.

Povezava do vtičnika: Akismet

WP Lightbox 2

Ko na WordPress stran objavite sliko, je na njej narejena povezava, ki sliko v izvirni velikosti odpre v obstoječem ali novem zavihku. S stališča spletne izkušnje to ni najbolje, to težavo pa je povsem enostavno rešiti. Vse, kar morate narediti, je, da si namestite vtičnik WP Lightbox 2, ki bo sliko odprl v ličnem pop-up oknu, pod sliko pa bo tudi izpisan naslov slike. Če imate na isti strani naloženih več slik, vam vtičnik omogoča preprosto pomikanje med posameznimi slikami.

Povezava do vtičnika: WP Lightbox 2

All in One SEO Pack

Ta vtičnik je namenjen vsem, ki se s spletno stranjo želite uvrstite na čim višje pozicije v iskalniku Google. All in One SEO Pack bo vašo WordPress stran optimiziral za iskalnike, avtomatsko ustvaril tako imenovane meta oznake, optimiziral naslove, preprečil podvajanje vsebin… Skratka, obvezen vtičnik za praktično vsako spletno stran.

SEO vtičnik

Ne pozabite tudi na izbor kakovostnega ponudnika za gostovanje spletne strani, saj se vedno dostopna in hitro odzivna spletišča uvrščajo na višja mesta v iskalniku Google.

Povezava do vtičnika: All in One SEO Pack

Jetpack

Ta obsežen vtičnik nudi Å¡irok nabor funkcij, kot so: obvestila v orodni vrstici, možnost povezave vaÅ¡e strani s socialnimi omrežji in samodejno deljenje, ogled statistik, deljenje vsebine na Facebook in Twitter omrežju, …

Povezava do vtičnika: Jetpack

Contact Form 7

S Contact Form 7 vtičnikom boste za obiskovalce strani na enostaven način ustvarili kontaktni obrazec, preko katerega vam lahko pišejo. Tako vas bodo lahko kadarkoli kontaktirali, brez da bi jim bilo vprašanje potrebno pošiljati na vaš e-naslov. Priporočamo vam, da si namestite tudi Really Simple CAPTCHA, ki vtičnik Contact Form 7 dopolnjuje z varnostno kodo proti preprečevanju neželenih »spam« sporočil.

Povezava do vtičnika: Contact Form 7

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja