6 najbolje varovanih skrivnosti spletnega gostovanja (2. del)

6 najbolje varovanih skrivnosti spletnega gostovanja (2. del)

O spletnem gostovanju in pravi izbiri ponudnika spletnega gostovanja, ki bo nudil dom vaši domeni, sedaj najbrž veste že kar nekaj, sploh če ste upoštevali prve tri nasvete. In kaj sedaj? Informacij ni nikoli preveč, zato se pogumno lotite še naslednjih treh skrivnosti! Izbira spletnega gostovanja je namreč izjemno pomemben faktor pri uspehu vašega spletnega posla, zato nikar ničesar ne prepustite naključju!

Skrivnost #4: Obiščite spletne forume!

Glas ljudstva je še vedno najboljše orodje, ki ga lahko uporabite – mnenja uporabnikov, ki že poslujejo z določenim ponudnikom spletnega gostovanja so tako izjemno dragocen vir informacij. Če večina ljudi nekega ponudnika pohvali, je to seveda dober znak – če se nad njim pritožujejo, je to seveda signal, da se mu na daleč izognite. Na spletnih forumih boste tako dobili najnovejše in precej objektivne informacije o tem, katerega ponudnika spletnega gostovanja se zares splača izbrati.

Skrivnost #5: Povprašajte!

Ste po vseh teh korakih končno izbrali nekaj ponudnikov, ki bi prišli v poštev za gostovanje vaše spletne strani? Odlično, sedaj jih preizkusite še osebno! Poskrbite, da še pred odločitvijo poiščete odgovore na vsa morebitna vprašanja, ki se vam postavljajo. Večina ponudnikov gostovanja spletnih strani ima precej dobra spletna mesta, na katerih boste našli večino informacij, ki jih iščete – če pa kakšne informacije ne najdete, pa vsekakor povprašajte kar ponudnika! Sedaj je pravi čas za razjasnitev morebitnih nejasnosti – ne pa takrat, ko boste spletno gostovanje že plačali!

Skrivnost #6: Preizkusite spletno gostovanje!

Glede na to, da ne kupujete sendviča ali kaj podobnega, je povsem normalno in razumljivo, da želite storitev pred nakupom preizkusiti. Na daleč se torej izognite vsakemu ponudniku, ki vam brezplačnega preizkusnega obdobja ni pripravljen ponuditi – najverjetneje to pomeni, da ni povsem prepričan o kakovosti svoje storitve! Možnost preizkusa vam bo pokazala, ali je gostovanje res takšno, kot obljublja ponudnik – poleg tega pa vam bo razkrilo tudi, ali je to gostovanje res pravo za vas. Ne obotavljajte se torej in odločno zahtevajte možnost preizkusa storitve – pri izbiri spletnega gostovanja gre namreč za izjemno pomembno odločitev!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja