6 priljubljenih tematskih domen

Priljubljene tematske domene

Tematske domene so se pričele pojavljati šele pred nekaj leti. Pred tem so obstajale le nacionalne in generične domene, med katerimi je daleč najbolj prepoznavna končnica .COM. Čeprav za tematsko domeno morda še niste slišali, pa ste nanjo zagotovo že kdaj naleteli. Spoznali ste jo po svoji unikatnosti in po tem, da vam je že sama po sebi dala vedeti, s katero dejavnostjo je povezana pripadajoča spletna stran.

Smo vam zdaj o tematskih domenah izdali že dovolj, da bi znali vsaj tri našteti sami? Če ste odgovorili z »ne«, nikar ne skrbite, saj jih boste danes spoznali šest. To pa še zdaleč niso vse, saj danes obstaja krepko preko tisoč različnih tematskih končnic. Nekatere so bolj priljubljene, druge manj, vsekakor pa lahko trdimo, da njihova priljubljenost hitro narašča. Večini izmed njih je skupno tudi to, da so primerne predvsem za spletne strani v angleščini.

1. Za spletne trgovine: .SHOP

Je vaša spletna trgovina nekaj posebnega? Zakaj si ne bi priskrbeli tudi posebne domenske končnice, ki vas bo hitro ločila od konkurence? Tako pri tujih kot tudi pri nekaterih domačih registrarjih (npr. pri NEOSERV) vam je na voljo cenovno ugodna registracija domene .SHOP.

2. Za vse, ki živite polno življenje: .LIFE

Bi zase lahko rekli, da ljubite življenje? Imate ali nameravate postaviti spletno stran, ki bo govorila o življenju, o nasvetih za zdravo in zadovoljno življenje in podobnem? Potem ne spreglejte tematske domene .LIFE, ki bo za vašo spletno stran kot nalašč.

3. Za ocenjevanje tega in onega: .REVIEW

Razmišljate o postavitvi spletnega portala, kjer bi nekaj ocenjevali – na primer knjige, pametne telefone, proizvajalce kuhinj, ponudnike spletnega gostovanja, restavracije ali morda kaj drugega? Tematska domena .REVIEW se bo vašim obiskovalcem zagotovo dopadla. Pa vam?

4. Za tehnološko usmerjena podjetja: .TECH

Ena izmed tematskih domenskih končnic, ki jo lahko zadnje čase vse pogosteje opazimo na spletu, je končnica .TECH. Zanjo se odločajo tehnološko napredna podjetja, kar nikakor ne preseneča, saj gre za skrajšano različico besede »technology«.

5. Za vse vrste salonov in studiev: .STUDIO

Se ukvarjate s frizerstvom ali kozmetičarstvom? Zakaj ne bi registrirali domene .STUDIO, ki jo lahko odlično uporabite tudi za spletno stran v slovenskem jeziku. Prav tako lahko končnico uporabite v povezavi s plesnim studiem, razstavnim studiem ipd. Ali pa, če oddajate apartma oziroma studio.

6. Za vse tiste, ki radi pišete: .BLOG

Tudi tematska domena .BLOG je ena izmed tistih, ki se odlično obnesejo ne le na angleških, temveč tudi na slovenskih spletnih straneh. Če pišete spletni dnevnik in bi radi bili drugačni od drugih, se lahko od njih ločite z domensko končnico. Registrirajte tematsko domeno, saj svoje odločitve zagotovo ne boste obžalovali.

Objavljeno v kategoriji: Domene

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja