Ali lahko spletno stran gostite na svojem računalniku?

Ali lahko spletno stran gostite na svojem računalniku?

Ko imate enkrat na svojem domačem računalniku vzpostavljeno internetno povezavo, lahko preprosto nalagate ali prenašate različne datoteke iz različnih spletnih strani. Tako ima vaš računalnik teoretično vse potrebno za gostovanje spletne strani. Če je temu tako, zakaj moramo naše spletne strani gostovati pri profesionalnih ponudnikih spletnega gostovanja?

Kot prvo, večina ponudnikov internetnih storitev ne omogoča spletnega gostovanja za svoje stranke. V kolikor pa ponuja to storitev, pa pasovna širina, ki je na voljo posameznem uporabniku, ne more podpreti gostovanja, ker ponudnik internetne povezave določa hitrost podatkov. Poleg tega so te storitve internetnih ponudnikov precej drage.

Strežniki za spletno gostovanje

Internetna pasovna širina za domačo uporabo je nastavljena za enega uporabnika, ne pa za več hkrati. Na svojem računalniku pa gostovati ni priporočeno ker:

  • mora biti računalnik ves čas prižgan (poraba elektrike),
  • mora oseba sama nastaviti strežnik, za kar je potrebno kar nekaj tehničnega znanja,
  • internetne povezava je običajno slaba oziroma ni dovolj močna za takÅ¡no domače gostovanje,
  • v primeru izklopa energije ali drugega izpada sta spletna stran in e-poÅ¡ta nedosegljiva, kar pa ni ravno zanesljivo.

Medtem ko ponudniki spletnega gostovanja plačujejo visoke zneske za koriščenje take pasovne širine, kjer je dostopnih več spletnih strani sočasno. Prav tako so ti ponudniki običajno visoko usposobljeni za ravnanje s strežniki, ki zahtevajo veliko znanja in natančnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja