Kako pomembna je v resnici izbira imena vaše domene?

Kako pomembna je v resnici izbira imena vaše domene?

Najverjetneje je izbira in registracija domene dejansko najpomembnejši korak pri ustvarjanju vaše identitete v spletnem prostoru, zato je še toliko bolj pomembno, da je vaša izbira pravilna. Še nimate svoje domene? Če vas ni na spletu, dandanes sploh ne obstajate, zato čim prej poiščite primernega ponudnika in registrirajte svojo domeno. In kako poskrbeti, da se boste pri izbiri odločili pravilno?

Vaša domena mora spletnim iskalcem povedati kdo ste in s čim se ukvarjate. Izbira in registracija domene torej morda ni najboljši trenutek za zbijanje šal – vaš namen ni, da izpadete duhoviti, pač pa, da vas uporabniki svetovnega spleta na njem najdejo.

Izbira imena domene

Če želite, da vas vaše potencialne stranke najdejo na podlagi imena vašega podjetja, morate to ime zagotovo vključiti v domeno. Pri tem pazite, da ime ne bo predolgo (nikomur se ne da tipkati dolgih imen), seveda pa je ta način izbire domene primeren le za podjetja, ki jih ljudje že poznajo. Če ste novo, nepoznano podjetje, ne morete pričakovati, da vas bodo ljudje na svetovnem spletu iskali po imenu. V takih primerih so primernejši drugi načini izbire domene.

Eden izmed njih je izbira domene glede na dejavnost, s katero se ukvarjate. Če nameravate na primer odpreti plesno šolo, bi bilo za vas idealno ime plesna-sola.si. Tudi ta način izbire imena domene ima seveda svoje pasti: najverjetneje je že zasedeno. V vsakem primeru je najboljša odločitev, da zasedenost domene čimprej preverite pri enem izmed ponudnikov registracije domen. Je vaša sanjska domena prosta? V tem primeru se nikar ne obotavljajte, ampak jo čimprej registrirajte.

Ste v dvomih? Res je, izbira domene je pogosto prav tista prelomna točka, ki lahko ustvari ali uniči vaš poslovni uspeh. Zato ničesar ne prepustite naključju. Če po dolgem in temeljitem premisleku še vedno niste prepričani, se posvetujte s strokovnjakom. Vaša izbrana domena bo namreč z vami kar nekaj časa!

Objavljeno v kategoriji: Domene

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja