Kakšno gostovanje sploh potrebujete?

Kakšno gostovanje sploh potrebujete?

Reseller gostovanje, VPS gostovanje, FTP računi, MySQL podatkovne baze, PHP 5.5, POP3 in še kup drugih neznanih in nerazumljivih pojmov, s katerimi se sreča prav vsak, ki želi svojo spletno stran postaviti na ogled na svetovnem spletu. Začetnik na tem področju se sicer zaveda, da za to potrebuje domeno oziroma URL naslov, s pomočjo katerega bodo obiskovalci lahko dostopali na njegovo spletno stran, ter prostor na strežniku oziroma gostovanje, a kaj, ko obstaja toliko različnih ponudnikov in paketov gostovanja, da ne ve, za katerega naj se odloči.

Preden se lotite iskanja pravega spletnega gostovanja zase in primerjave ponudb različnih paketov, je dobro vedeti, kaj sploh potrebujete. Strežniki ponudnikov spletnih gostovanj imajo namreč lahko naložene različne operacijske sisteme (Linux ali Windows), predvsem pa se med seboj razlikujejo po programski opremi in količini prostora ter prenosa podatkov, ki ga imajo na voljo.

Kakšno gostovanje potrebujete

Za novinca na tem področju je dovolj že nekaj osnovnih podatkov o spletni strani, ki jo nameravate naložiti na strežnik oziroma za katero potrebujete gostovanje. Gre za tehnične podatke, ki vam jih lahko posreduje programer oziroma razvijalec, ki je naredil spletno stran, če pa ste to delo opravili sami, s tem sploh ne boste imeli nobenih težav, saj imate prav vse potrebne informacije.

Vedeti morate, v katerem programskem okolju in jeziku je spletna stran napisana, koliko podatkovnih baz uporablja in za katere baze gre, približno pa morate tudi oceniti, koliko prostora bo stran zasedla na strežniku in koliko mesečnega prenosa podatkov bo potrebovala za nemoteno delovanje. Nekateri ponudniki vam omogočajo celo neomejeno količino prometa, kar pomeni, da tudi pri povečanem obisku spletne strani ne bo prišlo do upočasnjenega delovanja ali celo do motenj, temveč bo stran vedno delovala brezhibno.

Katero spletno gostovanje izbrati?Opremljeni s temi podatki se lahko spustite na lov za najugodnejše gostovanje, ki izpolnjuje vse tehnične zahteve vaše spletne strani. Ni vam treba pregledovati vseh paketov in preverjati vsake alineje posebej, temveč ponudnika gostovanja raje kar pokličite in ga povprašajte, kateri paket bi bil primeren za vas. Tako boste iz prve roke izvedeli vse potrebne informacije, prihranili čas in obenem dobili še kakšen uporaben nasvet. Ponudnika spletnega gostovanja ne pozabite vprašati tudi o akcijah, posebnih popustih in promocijskih kodah, ki so na voljo, pozanimajte pa se tudi o ceni registracije, podaljšanja ali prenosa domene, saj so cene zanje ob zakupu gostovanja pogosto znižane ali pa lahko domeno dobite celo brezplačno.

Kakšno gostovanje torej potrebujete? Odgovor je preprost: poleg ustreznih tehničnih zahtev mora biti spletno gostovanje predvsem zanesljivo, ponudnik vašega gostovanja pa vam mora omogočati hitro, kvalitetno in prijazno podporo, kar pomeni, da vam mora biti na voljo praktično kadarkoli, 24 ur na dan. Če je poleg vsega naštetega spletno gostovanje tudi cenovno ugodno, pa sploh nimate kaj razmišljati in odlašati: čim prej ga zakupite!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja