Se odločiti za klasično ali SSD gostovanje?

Klasično ali SSD gostovanje

Vsakdo, ki se na svetovnem spletu želi predstaviti s spletno stranjo, se mora najprej odločiti glede storitve spletnega gostovanja. Večina se odloči za cenovno najbolj dostopno deljeno gostovanje, tisti z bolj specifičnimi potrebami se odločijo za VPS gostovanje, najbolj zahtevni pa za namensko gostovanje. Omenimo še reseller gostovanje, za katerega se v večini primerov odločijo posamezniki in podjetja, ki zakupljeni spletni prostor želijo prodajati dalje svojim naročnikom in na ta način ustvarjati dobiček.

Če ste na začetku svoje spletne poti tudi vi, vam odločitev o izbiri spletnega gostovanja zagotovo ne uide. Z visoko verjetnostjo si upamo trditi, da se boste odločili za deljeno gostovanje, saj le-to predstavlja optimalno odločitev za daleč največ lastnikov oz. upravljavcev spletnih strani. Ko boste izbirali ponudnika in storitev, boste kmalu ugotovili, da se lahko odločite za klasično ali za tako imenovano SSD gostovanje. Že poznate glavne razlike med njima?

Najboljši ponudniki gostovanja so vedno v koraku s časom

Razlika med klasičnim in SSD gostovanjem je lahko precejšnja, zato lahko zaradi napačne izbire storitve trpi uporabniška izkušnja na spletni strani, s tem pa pogosto tudi posel. Naj najprej razložimo, kaj je mišljeno s »klasičnim« in kaj s »SSD« spletnim gostovanjem. Pri prvem gre za strežnike, v katere so vgrajene HDD diskovne enote, pri drugem pa za strežnike s SSD enotami.

Primerjava HDD in SSD diskov

Če se v IT svetu počutite vsaj nekoliko domače, zagotovo veste, da so SSD diskovna polja mnogo hitrejša od HDD diskov. Gre namreč za povsem drug princip delovanja, pri katerem ni magnetne igle ter vrteče se magnetne plošče, temveč zgolj negibljivi deli. Hitro branje in zapisovanje podatkov omogoča »flash« tehnologija, ki že več let vse bolj nadomešča zastarelo tehnologijo HDD diskov.

Odločitev za SSD gostovanje je kot na dlani!

Pri iskanju ponudnika spletnega gostovanja bodite pozorni na to, da vam ta lahko ponudi SSD gostovanje. Hitrost delovanja spletnih strani je namreč izjemnega pomena, saj neposredno vpliva na uporabniško izkušnjo. Počasne strani so nezaželene, obiskovalci se posledično na njih ne zadržujejo prav dolgo, zaradi tega pa pogosto trpi tudi posel.

Gostovanje NEOSERVPoiščite torej zanesljivega ponudnika spletnega gostovanja, ki sledi trendom in novim tehnologijam. Sami bi vam priporočili podjetje NEOSERV, kjer niso znani zgolj po zelo hitrih SSD strežnikih, temveč tudi po odzivni podporni službi, ki je vedno pripravljena pomagati po najboljših močeh. Prepričani smo, da boste z njihovimi storitvami zadovoljni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja