.me domenska končnica

.me domenska končnica

.me domena je domenska končnica, domena je CCTLD in predstavlja vrhnjo domeno za Črno Goro. Ta domenska končnica je nastala leta 2008, po tem, ko je .bila .yu domena izbrisana iz sistema domenskih končnic. Jugoslovanska domena je razpadla na dve domenski končnici: .me (Črna Gora) in .rs (Srbija).

Kmalu po nastanku .me je ta domenska končnica dosegla neverjetno število registracij in tako postala ena izmed najbolj popularnih novih domenskih končnic. V prvem tednu je število registracij .me domene preseglo številko 100.000. Če pogledamo leto 2011, je število registracij .me domene doseglo pol milijona.

.me domene dosegajo tudi dokaj visoke cene pri prodaji, saj je bila domena date.me prodana za okoli 50.000 evrov, oziroma 70.000 ameriških dolarjev. Love.me je bila kupljena za 25.000 evrov, kiss.me pa za 7000 evrov.

Domenska končnica .me

.me domena je najbolj primerna za vas, saj je to domena, ki je v prvi vrsti miÅ¡ljena za osebno spletno strani (me – jaz – mene) ali razna družabna omrežja, ki so v zadnjih letih postala zelo popularna.

.me domeno je registriralo tudi podjetje Facebook, kar še bolj kaže na to, da je .me domena zares dobra domenska končnica.

.me domeno lahko registrira vsak, saj ni omejena samo na državljane Črne Gore ali na njene prebivalce.

Objavljeno v kategoriji: Domene

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja