Najpomembnejši triki pri registraciji domen

Najpomembnejši triki pri registraciji domen

Registracija domene je dandanes najenostavnejše opravilo na svetu; svojo želeno domeno lahko registriramo kar od doma, celoten postopek pa nam vzame le nekaj minut in ne dosti več evrov. Vendar pa ne smemo pozabiti, da je treba pri registraciji domene upoštevati nekaj preprostih trikov.

Dolžina imena domene

Pri izbiri svoje spletne domene je zato potrebno biti zelo previden. Ena najpomembnejših odločitev v zvezi z novo domeno je njena dolžina. Najučinkovitejše so ponavadi najkrajše domene, saj pri vpisu v spletni brskalnik tako zgubimo najmanj dragocenega časa. Prav tako pa si jih bodo stranke oziroma obiskovalci lažje zapomnili in priklicali v spomin, ko jih bodo potrebovali. Veliko podjetij nudi registracijo domen, ki dovoljuje dolžino vse do 63 znakov. Včasih lahko takšna dolžina seveda zelo koristi svojemu namenu, v veliki večini primerov je bolje ime domene čim bolj minimalizirati. Domena  z imenom SpletnaStranKjerLahkoViditeSlikeZivali.com najbrž ne bo zelo uspešna. Preprosteje je ponavadi bolje.

Izbor domenske končnice

Zelo pomembna je tudi izbira končnice domene. Pri nas je običajno prva (in tudi najbolj logična) izbira končnice .si, ki seveda označuje lokacijo znotraj naše države. Če je osnovni namen spletne strani poslovni, je vredno razmisliti tudi o .com, saj to končnico pri svojem spletnem iskanju predvideva največ internetnih uporabnikov, je pa tudi najstarejša in najbolj prepoznavna. V zadnjih nekaj letih, ko se povečuje evropska integracija, so zelo priljubljene tudi domene s končnico .eu.

Zakup več domenskih končnic

V večini primerov se zelo izplača zakupiti isto domeno z več različnimi končnicami hkrati (domena.si, domena.net, domena.com, domena.eu …). Tako se lahko zavarujemo pred morebitnimi konkurenti, ki nam poskušajo ukrasti izbrano ime in s tem ogroziti zgrajeno prepoznavnost.

Več domenskih končnic

Vse več ljudi se danes ukvarja tudi z namensko registracijo določenih domen, katerih imena so v splošni rabi, saj jih lahko kasneje prodajo za več denarja dejanskim uporabnikom.

Registracija domen – več hkrati – se lahko opravi zelo hitro, stroÅ¡ki pa tudi niso zelo visoki. Proste domene lahko zlahka in hitro preverimo na specializiranih straneh, ki so namenjene ravno brskanju po že obstoječih domenah.

Objavljeno v kategoriji: Domene

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja