Prednosti uporabe sistema WordPress

Prednosti uporabe sistema WordPress

Širni svetovni splet vsakomur omogoča postavitev spletne strani z informacijami, ki jih želi prikazovati. Takšnega načina širjenja informacij se danes poslužujejo trgovci, podjetja in posamezniki – torej praktično vsakdo, ki želi svoje mnenje, predloge ali ponudbo deliti s svetom. Ker spletno stran potrebujejo tudi tisti, ki za računalnikom niso najbolj spretni, pa so se pojavili različni servisi in pripomočki, ki zelo olajšajo pripravo spletne vsebine.

Med temi so predvsem priljubljeni sistemi za upravljanje vsebin (CMS), ki omogočajo preprosto postavitev in urejanje spletne strani, hkrati pa dopuščajo veliko svobode tudi tistim, ki želijo stran povsem prilagoditi svojim željam in potrebam. Najbolj priljubljen med CMS-ji je WordPress, ki poganja skoraj četrtino spletnih strani z znanim sistemom.

SoftaculousWordPress lahko zelo pomaga pri postavitvi in urejanju spletne strani, vseeno pa terja nekaj privajanja in vsaj kakšno uro usposabljanja. Na srečo mnogi ponudniki spletnega gostovanja nudijo možnost, da uporabnik WordPress namesti že z enim klikom, s katerim preskočijo najzahtevnejši del uporabe sistema – ročno nameščanje. Avtomatsko nameščanje poteka z orodjem Softaculous, dostopnim v številnih nadzornih ploščah, npr. v nadzorni plošči cPanel. Ko je WordPress postavljen, je urejanje spletne strani enostavno. Že v procesu namestitve navedemo osnovne podatke o spletni strani in njenem upravitelju, nato pa izgled in vsebino strani urejamo v intuitivnem skrbniškem vmesniku.

Med glavnimi prednostmi sistema WordPress gre torej gotovo izpostaviti enostavnost namestitve in uporabe. Sistem je primeren tudi za popolne začetnike, ki želijo začeti s pisanjem preprostega bloga, saj se jim ne bo treba ukvarjati s programskimi jeziki, oblikovanjem in urejanjem kode. A to ne pomeni, da WordPress ni primeren za zahtevnejše uporabnike – pravzaprav je izjemna funkcionalnost naslednja velika prednost sistema, ki lahko poganja tudi zahtevnejše spletne strani. Množična skupnost uporabnikov in razvijalcev sistema skrbi za vedno nove module oz. vtičnike, s katerimi razširimo funkcionalnost osnovnega sistema, hkrati pa skupnost sproti odgovarja na vprašanja in težave, ki se lahko pojavijo.

WordPress vtičniki

Priljubljenost, zmogljivost in enostavnost – to so glavne kvalitete sistema WordPress!

Če bi sistem radi spoznali od bliže ter se ga tudi naučili uporabljati, vas vabimo, da obiščete spletno stran www.wpklub.si, kjer boste našli veliko vodičev ter koristnih nasvetov v slovenskem jeziku.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja