Spletno gostovanje za velika podjetja

Spletno gostovanje za velika podjetja

Imate ustanovljeno veliko podjetje, zdaj pa je nastopil čas za iskanje spletnega gostovanja? Najverjetnejši razlog za to je, da s trenutnim ponudnikom niste zadovoljni. Mnogo manj verjetno pa je, da spletne strani do zdaj sploh še niste imeli, posledično pa tudi ni bilo potrebe po gostovanju.

Ne glede na svojo situacijo boste v prispevku našli odgovore na to, kakšno spletno gostovanje potrebuje veliko podjetje. No, pa naj že kar zdaj zapišemo, da izbira niti ni odvisna od same velikosti podjetja, temveč od zahtevnosti in obiskanosti spletnega mesta.

Podjetje z nezahtevno spletno stranjo

V kolikor gre pri vas za omenjeni primer, je izbira zelo enostavna. Odločite se za deljeno gostovanje, ki bo za vašo spletno stran več kot zadostovalo. Tudi če imate namen postaviti preprosto spletno trgovino, bo omenjena storitev predstavljala optimalno izbiro.

Če je vaše podjetje zelo veliko, ima ogromno zaposlenih in deluje na mednarodnem trgu, še zdaleč ne pomeni, da potrebujete naprednejšo in mnogo dražjo obliko spletnega gostovanja.

Podjetje z zahtevnejšo spletno stranjo

V tem primeru poiščite najboljše ponudnike gostovanja, kot je v Sloveniji denimo NEOSERV.si, in jim predstavite, za kako zahtevno in obiskano spletno stran gre. Svetovali vam bodo, katera vrsta in kateri paket gostovanja bi bil za vas najbolj primeren.

Gostovanje NEOSERV.si

Po vsej verjetnosti bo tudi tokrat zadostovalo deljeno gostovanje – odvisno od zmogljivosti strežnika in razpoložljivih strežniških kapacitet. Seveda pa računajte na nekoliko naprednejši in dražji paket gostovanja, ki pa bo še vseeno mnogo cenejši od VPS ali namenskega strežnika.

Podjetje z zelo zahtevno spletno stranjo

Če imate spletno stran, ki vsak dan privabi več deset tisoč obiskovalcev, morda paket deljenega gostovanja ne bo zadostoval, ni pa nujno. Najbolj zmogljivi paketi namreč ponujajo uporabo več kot enega CPU-ja, ogromno diskovne pasovne širine, zadosti fizičnega pomnilnika in možnost visokega števila hkratnih povezav.

Svetujemo vam, da se v tem primeru odločite za testno obdobje, v katerem boste preizkusili delovanje svoje spletne strani oz. spletne trgovine. Običajno ponudniki gostovanja omogočajo preizkusno dobo enega meseca. Če boste ocenili, da deljeno gostovanje enostavno ne zadošča, bo naslednjo logično odločitev predstavljalo zmogljivo VPS gostovanje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja