Učinkovito upravljanje spletnih strani

Učinkovito upravljanje spletnih strani

Internet je nezaustavljiva sila. Število spletnih strani se namreč eksponentno povečuje in praktično ni teme, o kateri se na internetu ne bi govorilo. Če upoštevamo zakon normalne porazdelitve, je jasno, da vse spletne strani niso niti približno enako dobre ali učinkovite.

Zakon normalne porazdelitve

Registracija domene se dandanes lahko izvede v zelo kratkem času in z minimalnimi stroški, zato je spletnih naslovov vse več. Ste se kdaj vprašali, zakaj so nekatere spletne strani tako uspešne in učinkovite, medtem ko druge ne izpolnijo svojega potenciala in so posledično zelo slabo obiskane? Odgovor na to je dokaj preprost. Za dobro spletno stran so potrebne predvsem tri stvari: prava  ideja oziroma vsebina, dobra tehnična izdelava in učinkovito upravljanje s stranjo.  Prvi dve sta temi, ki sta bili po dolgem in počez premleti že neštetokrat, zato se bomo tokrat posvetili le zadnji – učinkovitemu upravljanju s spletno stranjo.

Posvetite se temu, kar dobro poznate

Glavni problem pri upravljanju spletnih strani je ponavadi v tem, da se lastniki strani preveč ukvarjajo z administrativnimi in tehničnimi deli, namesto da bi se povsem posvetili razvoju in rasti spletne strani. Zaradi tega pogosto ne izkoristijo potenciala, ki jim ga je omogočila dobra idejna zasnova strani in njena izdelava. Zakaj se ukvarjati s strokovno zahtevnimi deli, ki vzamejo ogromno časa, če se lahko posvetite tistemu, kar najbolje obvladate – razširitvi vašega posla?

Upravljanje strani prepustite strokovnjakom

Registracija domene in izbira ustreznega spletnega gostovanja sta samo začetek; pravi napor se pojavi kasneje, ko je potrebno s stranjo tudi upravljati. Nikar tega ne počnite sami, razen če ste strokovno zelo dobro podkovani. Dandanes veliko ponudnikov spletnih gostovanj nudi tudi popolno tehnično podporo pri upravljanju s spletno stranjo. Cena? Relativno nizka, sploh glede na to, koliko časa lahko s tem pridobite za ukvarjanje s pomembnejšimi stvarmi.

Strokovno izobražen kaderPonudniki spletnih gostovanj ponavadi nudijo tudi strokovno izobražen in izkušen kader, ki bo namesto vas skrbel za ves administrativni in tehnični nivo delovanja spletne strani. Programsko opremo, varnost in odpravljanje  morebitnih tehničnih težav lahko prepustite profesionalcem, ki bodo delo opravili bolje od vas, saj za svoje delo uporabljajo številna uporabna orodja, kot je na primer nadzorna plošča cPanel. Seveda pa se vam ni potrebno povsem odpovedati sodelovanju pri upravljanju vaše spletne strani. Nekateri ljudje  pač niso pripravljeni vsega prepustiti drugim. Izberite upravljalske aspekte, ki so vam blizu, in za katere menite, da je potrebna vaša prisotnost – vse ostalo prepustite drugim. Posvetujte se z vašim spletnim gostiteljem in poiščite najbolj optimalen način sodelovanja.

Poskrbite za prepoznavnost domene

Vodenje lastne spletne strani ni tako preprosto, kot se včasih zdi na prvi pogled. Obsega namreč veliko različnih (in strokovnih) del, ki vzamejo veliko časa in energije. Ponavadi se obrestuje, če je vaše spletno gostovanje res samo gostovanje v pravem pomenu besede. Vi pa raje poskrbite, da bo vaša domena postala bolj prepoznavna na trgu, s čimer boste seveda povečali obisk spletne strani in v končni fazi tudi vaš zaslužek.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja