Zaslužite s priporočanjem storitev gostovanja

Zaslužite s priporočanjem storitev

Ste vedeli, da lahko s priporočanjem storitev spletnega gostovanja tudi zaslužite? Res je, in to precej enostavno. Pri tem vam zelo prav pride veliko prijateljev na Facebooku, do spletnega zaslužka pa si lahko pomagate tudi z lastno spletno stranjo. A preden se poglobimo v podrobnosti in podamo konkretne nasvete, na kakšen način promovirati storitve, razložimo, kako vse skupaj poteka in kdo možnost zaslužka sploh ponuja.

Spletni zaslužek

Sistem, ki omogoča možnost služenja denarja s priporočanjem izdelkov ali storitev, se imenuje partnerski program (ang. affiliate program). V primeru spletnega gostovanja gre seveda za promoviranje storitve, ki jo nudi ponudnik gostovanja. V Sloveniji to možnost nudi kar nekaj podjetij, mi pa vam priporočamo ponudnika Prasicek.si.

Sam postopek poteka po naslednjih korakih:

  1. Na spletni strani Prasicek.si – partnerski program, boste na desni strani našli obrazec, kamor vpišete svoje podatke in se registrirate v partnerski program. Registrirate se lahko kot fizična ali kot pravna oseba. To pomeni, da se možnost spletnega zaslužka ponuja prav vsem, ne le podjetjem, ki lahko izdajo račun. Če ste že uporabnik storitev ponudnika Prasicek.si, potem se vam ni potrebno registrirati, saj je možnost sodelovanja v partnerskem programu že samodejno vključena.
  2. Odpravite se v naročniški center Moj Prašiček, kjer boste našli svojo partnersko povezavo (ta izgleda takole: www.prasicek.si?a=vašID). Vsaka partnerska povezava je unikatna, saj je le tako možno slediti, od kod so prišli posamezni obiskovalci. Ponudnik bo tako vedel, če bo nekdo na njegovo stran prišel prek vaše unikatne povezave.
  3. Svojo unikatno partnersko povezavo delite z drugimi. V primeru, da bo kdo na spletno stran ponudnika spletnega gostovanja prišel ravno prek vaše povezave in opravil nakup gostovanja, boste v naročniškem centru Moj Prašiček lahko videli zabeleženo transakcijo.

Višina provizije in možnost izplačila

Pri vsakem naročilu boste prejeli visokih 25 % od vrednosti nakupa. V Sloveniji višjega odstotka ne boste našli pri nobenem drugem ponudniku gostovanja. Če torej želite sodelovati v partnerskem programu, pri katerem gre za oglaševanje storitev spletnega gostovanja, vam Prasicek.si vsekakor ponuja lepo priložnost.

Partnerski program - Prasicek.si

Ko se vam bo na računu nabralo vsaj 50 €, si boste pridobljena sredstva lahko izplačali, in sicer preko PayPal-a ali izdanega računa. Če ste študent oz. študentka, pride v poštev tudi študentska napotnica. Zaslužen denar pa lahko porabite tudi drugače. Ni nujno, da si ga prenesete na svoj račun, temveč ga lahko koristite tudi za zmanjšanje stroškov storitev, naročenih pri registrarju domen in ponudniku gostovanja Prasicek.si. V kolikor imate pri njem zakupljene domene oz. gostovanje, lahko sredstva, ki vam jih je prinesel partnerski program, koristite tudi za plačilo prej omenjenih storitev.

Kako do zaslužka s partnerskim programom?

FacebookNa začetku prispevka smo omenili, da si lahko pomagate s Facebookom. Kako? Povsem enostavno – na svojem zidu lahko objavite, da že dlje časa gostujete pri Prasicek.si in da lahko njihove storitve zgolj pohvalite. Če torej ravno kateri izmed vaših prijateljev želi postaviti spletno stran, za kar seveda potrebuje spletno gostovanje, mu bo vaš nasvet zagotovo prišel prav. Ko boste na Facebook dodali zapis, ne pozabite prilepiti tudi svoje partnerske povezave.

BlogČe imate blog ali spletni portal, lahko oglašujete na različne načine. Prva možnost je, da dodate novo objavo, v kateri pišete o spletnem gostovanju in seveda pohvalite oz. priporočite ponudnika. Drugo možnost predstavljajo oglasne pasice. Pri tem ni nujno, da jih izdelate sami, saj so vam na voljo na spletni strani ponudnika. Prav tako obstaja možnost, da imate bazo e-poštnih naslovov svojih zvestih bralcev bloga. Zakaj jim ne bi poslali prijaznega e-sporočila ter jim priporočili kakovostne storitve spletnega gostovanja?

Kot vidite, je možnosti zares veliko. Omenili smo le najpogostejše, prepričani pa smo, da se tudi sami lahko domislite poti, ki bo v vašem primeru najboljša.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja