6 priljubljenih tematskih domen

Priljubljene tematske domene

Tematske domene so se pričele pojavljati šele pred nekaj leti. Pred tem so obstajale le nacionalne in generične domene, med katerimi je daleč najbolj prepoznavna končnica .COM. Čeprav za tematsko domeno morda še niste slišali, pa ste nanjo zagotovo že kdaj naleteli. Spoznali ste jo po svoji unikatnosti in po tem, da vam je že sama po sebi dala vedeti, s katero dejavnostjo je povezana pripadajoča spletna stran.

Smo vam zdaj o tematskih domenah izdali že dovolj, da bi znali vsaj tri našteti sami? Če ste odgovorili z “ne”, nikar ne skrbite, saj jih boste danes spoznali šest. To pa še zdaleč niso vse, saj danes obstaja krepko preko tisoč različnih tematskih končnic. Nekatere so bolj priljubljene, druge manj, vsekakor pa lahko trdimo, da njihova priljubljenost hitro narašča. Večini izmed njih je skupno tudi to, da so primerne predvsem za spletne strani v angleščini.

1. Za spletne trgovine: .SHOP

Je vaša spletna trgovina nekaj posebnega? Zakaj si ne bi priskrbeli tudi posebne domenske končnice, ki vas bo hitro ločila od konkurence? Tako pri tujih kot tudi pri nekaterih domačih registrarjih (npr. pri NEOSERV) vam je na voljo cenovno ugodna registracija domene .SHOP.

2. Za vse, ki živite polno življenje: .LIFE

Bi zase lahko rekli, da ljubite življenje? Imate ali nameravate postaviti spletno stran, ki bo govorila o življenju, o nasvetih za zdravo in zadovoljno življenje in podobnem? Potem ne spreglejte tematske domene .LIFE, ki bo za vašo spletno stran kot nalašč.

3. Za ocenjevanje tega in onega: .REVIEW

Razmišljate o postavitvi spletnega portala, kjer bi nekaj ocenjevali – na primer knjige, pametne telefone, proizvajalce kuhinj, ponudnike spletnega gostovanja, restavracije ali morda kaj drugega? Tematska domena .REVIEW se bo vašim obiskovalcem zagotovo dopadla. Pa vam?

4. Za tehnološko usmerjena podjetja: .TECH

Ena izmed tematskih domenskih končnic, ki jo lahko zadnje čase vse pogosteje opazimo na spletu, je končnica .TECH. Zanjo se odločajo tehnološko napredna podjetja, kar nikakor ne preseneča, saj gre za skrajšano različico besede “technology“.

5. Za vse vrste salonov in studiev: .STUDIO

Se ukvarjate s frizerstvom ali kozmetičarstvom? Zakaj ne bi registrirali domene .STUDIO, ki jo lahko odlično uporabite tudi za spletno stran v slovenskem jeziku. Prav tako lahko končnico uporabite v povezavi s plesnim studiem, razstavnim studiem ipd. Ali pa, če oddajate apartma oziroma studio.

6. Za vse tiste, ki radi pišete: .BLOG

Tudi tematska domena .BLOG je ena izmed tistih, ki se odlično obnesejo ne le na angleških, temveč tudi na slovenskih spletnih straneh. Če pišete spletni dnevnik in bi radi bili drugačni od drugih, se lahko od njih ločite z domensko končnico. Registrirajte tematsko domeno, saj svoje odločitve zagotovo ne boste obžalovali.

Objavljeno v kategoriji: Domene