Izberi pravo ime svoje domene

Izberite pravo ime domene

Domene in domenske končnice so izjemnega pomena pri samem začetku vaše internetne zgodbe in vam lahko bistveno olajšajo ali pa zelo zakomplicirajo življenje. Zakaj bi si že v štartu oteževali zadeve, če je tako enostavno urediti zadeve, da bodo pravilno delovale in da boste imeli temelje trdno postavljene. Ime domene oz. naziv je prav tako pomemben kot vaše lastno ime. Zakaj? Enostavno.

Ime domene

Tako, kot vas kličejo po vašem imenu, bodo tudi vaši potencialni uporabniki klicali vaše spletno mesto in si ga bodo po imenu tudi zapomnili ter posledično tudi obiskali. Če bo ime pravilno izbrano in bo upoštevalo osnovne kriterije pri izbiri naziva, potem si lahko celo obetate kakšno priporočilo že obstoječega obiskovalca, ker bo lahko enostavno razložil prijatelju ali znancu, kako se vaše spletno mesto imenuje. Si predstavljate, da morate nekomu razložiti, kako se lahko veliko nauči o gostovanju na spletnem naslovu gostovanje-in-domene-slovenija.si? Najbrž je veliko lažje in lepše, če mu lahko poveste, da je veliko uporabnega materiala na spletnem mestu gostovanje.si.

JabolkoSami kriteriji za izbiro so zelo enostavni, zato se jim splača slediti in postaviti vaše spletno mesto tako, kot se šika. Če je vaše podjetje Jabolko d.o.o. in prodajate jabolka, potem se vam najbrž zdi logično, da je najboljša izbira za vaše ime domene jabolko.si. Lahko se zgodi, da je to ime že zasedeno, kajti še veliko ostalih ljudi prodaja jabolka, in tudi oni so si verjetno zaželeli vrhunsko ime domene, tako da ste zdaj vi ostali brez. Nič hudega. Lahko si izmislite novo ime, ki vam bo ustrezalo, hkrati pa bo tudi lepo na pogled in bo hitro letelo v uho. Recimo superjabolko.si ali pa zelenojabolko.si, vsekakor pa je to boljša izbira kot super-jabolko.si in pa zeleno-jabolko.si.

Z vezajem oziroma minusom si pomagamo, ko res ni nobene boljše izbire in ko nikakor ne najdemo lepega domenskega imena brez vezaja. Pri sami izbiri ste lahko tudi kreativni in si lahko privoščite malce umetniške svobode, a vsekakor v meji razumljivega. Tukaj obstaja veliko polemik glede kreativnosti ali uporabe ključnih besed, ker se strokovnjaki nikakor ne morejo strinjati. Nekateri pravijo, da ključna beseda v domeni lahko pomaga pri optimizaciji strani, drugi pa pravijo, da je to nepomembno. Vsekakor ne dela čudežev, smo pa prepričani, da vam bo vsaj malce pomagalo, če se odločite za ta korak.

Objavljeno v kategoriji: Domene