Izberi pravo ime svoje domene

Izberite pravo ime domene

Domene in domenske končnice so izjemnega pomena pri samem začetku vaše internetne zgodbe in vam lahko bistveno olajšajo ali pa zelo zakomplicirajo življenje. Zakaj bi si že v štartu oteževali zadeve, če je tako enostavno urediti zadeve, da bodo pravilno delovale in da boste imeli temelje trdno postavljene. Ime domene oz. naziv je prav tako pomemben kot vaše lastno ime. Zakaj? Enostavno.

Ime domene

Tako, kot vas kličejo po vašem imenu, bodo tudi vaši potencialni uporabniki klicali vaše spletno mesto in si ga bodo po imenu tudi zapomnili ter posledično tudi obiskali. Če bo ime pravilno izbrano in bo upoštevalo osnovne kriterije pri izbiri naziva, potem si lahko celo obetate kakšno priporočilo že obstoječega obiskovalca, ker bo lahko enostavno razložil prijatelju ali znancu, kako se vaše spletno mesto imenuje. Si predstavljate, da morate nekomu razložiti, kako se lahko veliko nauči o gostovanju na spletnem naslovu gostovanje-in-domene-slovenija.si? Najbrž je veliko lažje in lepše, če mu lahko poveste, da je veliko uporabnega materiala na spletnem mestu gostovanje.si.

JabolkoSami kriteriji za izbiro so zelo enostavni, zato se jim splača slediti in postaviti vaše spletno mesto tako, kot se šika. Če je vaše podjetje Jabolko d.o.o. in prodajate jabolka, potem se vam najbrž zdi logično, da je najboljša izbira za vaše ime domene jabolko.si. Lahko se zgodi, da je to ime že zasedeno, kajti še veliko ostalih ljudi prodaja jabolka, in tudi oni so si verjetno zaželeli vrhunsko ime domene, tako da ste zdaj vi ostali brez. Nič hudega. Lahko si izmislite novo ime, ki vam bo ustrezalo, hkrati pa bo tudi lepo na pogled in bo hitro letelo v uho. Recimo superjabolko.si ali pa zelenojabolko.si, vsekakor pa je to boljša izbira kot super-jabolko.si in pa zeleno-jabolko.si.

Z vezajem oziroma minusom si pomagamo, ko res ni nobene boljše izbire in ko nikakor ne najdemo lepega domenskega imena brez vezaja. Pri sami izbiri ste lahko tudi kreativni in si lahko privoščite malce umetniške svobode, a vsekakor v meji razumljivega. Tukaj obstaja veliko polemik glede kreativnosti ali uporabe ključnih besed, ker se strokovnjaki nikakor ne morejo strinjati. Nekateri pravijo, da ključna beseda v domeni lahko pomaga pri optimizaciji strani, drugi pa pravijo, da je to nepomembno. Vsekakor ne dela čudežev, smo pa prepričani, da vam bo vsaj malce pomagalo, če se odločite za ta korak.

Objavljeno v kategoriji: Domene

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja