Kako izbrati pravo spletno gostovanje (2.del)

Kako izbrati pravo spletno gostovanje (2.del)

V prejšnjem delu smo vam podali 6 nasvetov, ki vam znajo priti še kako prav pri izbiri kakovostnega ponudnika ter paketa spletnega gostovanja. Tokrat pa jih dodajamo še 7, ki jih pri izbiri prav tako ne smete spregledati.

# Ali gostitelj nudi pomoč pri prenosu?
Če je vaša stran že zgrajena in samo menjate ponudnika spletnega gostovanja, se je priporočljivo pozanimati, kako je s prenosom strani. Nekateri vam to uredijo brezplačno, nekje pa je potrebno za tako storitev plačati.

# Ali strežnik nudi e-poštno gostovanje?
Čeprav večina ponudnikov nudi gostovanje e-pošte, vas še vedno lahko presenetijo. Gostovanje e-pošte vam omogoča prejemanje in pošiljanje e-pošte. Priporočljivo je, da je ta storitev omogočena, saj tako dajete bolj profesionalen vtis.

# Ali je v primeru izpada strežnika poskrbljeno za varnostno kopiranje?
Dobro je vedeti, da dela strežnik redne varnostne kopije. To še posebej prav pride v primeru, če jih pozabite narediti sami. Nesreče se dogajajo vedno, zato je dobro zmanjšati verjetnosti za izgubo podatkov. S tem se lahko tudi v primeru spletnega napada vas paket prestavi na čas pred napadom, s čimer si povrnete podatke na čas pred napadom.

Varnostno kopiranje

# Kakšen je nivo podpore?
Če se držimo Murphyjevih zakonov, bo vaša spletna stran padla na soboto ob treh zjutraj. Če ponudnik gostovanja ne nudi 24/7 podpore, bo vaša spletna stran verjetno ‘oživela’ šele v uradnih urah, kar pomeni, da bi bila občutno preveč časa nedosegljiva, kar pa vodi v velike izgube.

Pozorni bodite tudi, da podporo lahko kontaktirate na različne načine (email, telefon…).

# Kakšen je strežniški ‘uptime’?
Nič, kar je pod 99 %, ni sprejemljivo! Resnične podatke o strežnikih pridobite preko brezplačnih spletnih orodij, kot sta npr. Uptime robot in Pingdom.

# Možnost nadgradnje paketa?
Lahko se zgodi, da bo vaša spletna stran sčasoma potrebovala več pasovne širine in prostora, zato je dobro vedeti ali vam ponudnik spletnega gostovanja nudi možnost nadgradnje in kakšni so pogoji za takšno nadgradnjo. Preverite pri svojem ponudniku, ali je to mogoče in kakšen je strošek nadgradnje. Če je ponudnik dober, vam bo ponudil pravo nadgradnjo in pošteno ceno.

Nadgradnja paketa gostovanja

# Preverite zanesljivost podjetja
Preden se odločite za nakup paketa gostovanja, se pozanimajte, koliko časa podjetje že obstaja in njihovo zgodovino poslovanja. Bolj bo podjetje staro, lažje boste našli njihovo zgodovino poslovanja. Pomembno je, da najdete podjetje, s katerim boste sodelovali dolgoročno.

Z upoštevanjem zgodnjih nasvetov boste zagotovo našli najbolj ustrezno spletno gostovanje NEOSERV.

V kolikor smo na kaj pozabili, lahko omenite v komentarjih.