Tudi z novimi domenami lahko posežete na top mesta iskalnikov!

Tudi z novimi domenami lahko posežete na top mesta iskalnikov!

Vaša pozicija na iskalnikih ni odvisna le od starosti vaše domene, tudi povsem nove domene lahko zasedajo najvišja mesta med rezultati. Nove domene namreč vsak dan ustvarjajo veliko prometa in to na star, preverjeni način. Ob registraciji nove domene in zagonu spletne strani vam bo vsak dober ponudnik spletnega gostovanja zagotovil tudi, da bodo vašo spletno stran opazili vsi večji spletni iskalniki. Od tu naprej je vse odvisno od vas.

Obiskanost vaše spletne strani in njena pozicija na iskalnikih bo odvisna predvsem od tega, ali se boste znali osredotočiti na prave ciljne javnosti, ali boste obiskovalcem svoje spletne strani priskrbeli prave vsebine in ali boste ponudili pravi paket vsega, kar vaše stranke iščejo.

Vaše ciljne javnosti

Vsaka spletna stran mora imeti določeno specifično ciljno publiko; najti morate tržno nišo, ki je obenem dovolj priljubljena in dovolj omejena, da se bo okoli vašega spletnega mesta  in vašega proizvoda oziroma storitve zbrala dovolj velika množica navdušenih strank. Zgradite občutek skupnosti; to bo zagotovilo, da se bodo vaše stranke znova in znova vračale na vašo spletno stran. Vsekakor je pomembno, da obiskovalce svoje spletne strani pogosto presenetite z uporabnim člankom ali dobro video vsebino, še bolj pomembno pa je, da so vaše stranke vključene v vaŠposlovni proces. Zelo koristno je, da na svojo spletno stran postavite blog; tako bodo vaše stranke vedno na tekočem z dogajanjem v podjetju na nekoliko bolj neformalen način, obenem pa boste preko komentarjev dobili izjemno uporabne povratne informacije.

Vaše vsebine

Zanimive spletne vsebineVsebine, ki jih boste postavili na svojo spletno stran, bodo seveda odvisne od stila in ciljev vašega spletnega mesta. Kakorkoli boste opredelili cilje svoje spletne strani, je pomembno, da se osredotočite na svoje ciljne javnosti in na to, kaj zanima njih. Izjemno pomembno je tudi, da so vaše spletne strani redno osvežene. Najlažje in najbolj učinkovito je, če jih v rednih časovnih presledkih osvežujete kar sami. Večina kvalitetnih ponudnikov spletnih gostovanj vam ponuja tudi uporabo preproste nadzorne plošče, s katero boste lahko enostavno in hitro sami upravljali z vsebino svoje spletne strani.

VaŠpaket

Ali vaša spletna stran potencialnim strankam res ponuja vse, kar si želijo? Skupni paket mora biti funkcionalen, profesionalen in tehnično popoln. Funkcionalnost in profesionalnost je v veliki meri odvisna od narave vašega posla in osebnosti vaših strank, pri tehnični izvedbi pa napake niso sprejemljive. Ko boste pripravili kvalitetne prispevke, jih morate primerno označiti in kategorizirati, nato pa slediti vsem pravim korakom za umestitev spletne strani v iskalnike. Če ste pravilno izbrali ponudnika gostovanja vaše spletne strani, vam bo ta nudil podporo – in vaŠposel bo kmalu na vrhovih vseh iskalnikov.

Objavljeno v kategoriji: Domene