Pet nasvetov za uspešne spletne strani

Pet nasvetov za uspešne spletne strani

Postaviti spletno stran zase ali za svoj posel je dandanes najlažja stvar na svetu. V vsega nekaj minutah lahko registrirate želeno domeno, poskrbite za spletno gostovanje in s pomočjo nadzorne plošče na svojo spletno stran vnesete vsebine. Precej težje pa je postaviti dobro spletno stran, ki privablja obiskovalce – in ravno takšna spletna stran je ključnega pomena za uspeh vašega posla.

Nasvet #1: Poskrbite za lahek dostop do informacij

Ko potencialna stranka prvič vstopi na vašo spletno stran, mora imeti omogočen lahek dostop do vseh informacij, ki jo zanimajo. Želi vaŠspletni naslov? Poskrbite, da bodo kontaktni podatki vašega podjetja jasno vidni. Dodajte še zemljevid, na katerem je jasno označen sedež vašega podjetja, bodočim strankam boste precej olajšali delo. Če boste namesto svojih strank poskrbeli za vse njihove potrebe, bodo v brskalnik z veseljem znova in znova vtipkale ime vaše domene!

Nasvet #2: Izognite se uvodnim stranem v flashu

Če je to le mogoče, se skušajte izogniti uvodnim stranem v flashu. Ne le, da niso najbolj uporabne, navadno vam prinesejo več škode kot koristi. Pogosto so izjemno nepraktične za uporabnike, poleg tega pa skrijejo dejansko vsebino vaše strani, kar vam lahko prinese precej nižje mesto v iskalnikih. Poskrbite torej za popestritev vaše spletne strani na kak drug način; tudi z uporabo fotografij in drugih grafičnih elementov, ki jih na svojo spletno stran enostavno vnesete preko nadzorne plošče, je lahko vaša spletna stran zelo privlačna.

Nasvet #3: Organizirajte spletno stran

Če je na vaši spletni strani veliko vsebin, jo skušajte čim bolje organizirati, da se ne bodo vaše potencialne stranke zmedle in izgubile v preobilju informacij. Ustvarite sistem strani in podstrani, ki so zlahka opazne in dostopne že z domače strani. Vaše stranke bodo tako veliko lažje našle iskane informacije in se bodo z veseljem vračale!

Nasvet #4: Ustvarite prepoznavno ime in sliko

Poskrbite, da bo vaša blagovna znamka dobro znana – s prepoznavnim imenom in logotipom.

Blagovna znamka

Pri ustvarjanju prepoznavnega imena igra pomembno vlogo tudi ime domene, zato pred registracijo temeljito preverite vse možnosti, ki so vam na voljo. Tudi oblikovanju logotipa velja posvetiti nekaj časa, pa tudi denarja. Začetki vložek se bo zagotovo kaj kmalu izplačal!

Nasvet #5: Vključite družabne medije

Družabni mediji so dandanes gonilo interneta: vse kar se zgodi, se zgodi ravno tam. Poskrbite, da ne boste pozabljeni: ni dovolj, da le ustvarite svoj Facebook, YouTube ali Flick profil, poskrbite tudi, da bo redno osvežen, predvsem pa povezan z vašo spletno stranjo.