Nadzorna plošča cPanel

Nadzorna plošča cPanel

Zelo pomembno je, da ob registraciji domene in zakupu prostora za spletno gostovanje izberete ponudnika, ki vam bo za upravljane vaših spletnih strani in ostalega nudil kakovostno nadzorno ploščo. Najboljša in preizkušena nadzorna plošča je vsekakor cPanel, še posebej, če jo pri ponudniku dobite v slovenščini.

Z nadzorno ploščo cPanel boste lahko zelo enostavno upravljali s svojimi spletnimi stranmi, registriranimi domenami, elektronsko pošto, podatkovnimi bazami, aplikacijami in DNS zapisi. Hkrati boste s pomočjo napredne statistike zelo enostavno načrtovali vaše oglaševalske akcije.

Upravljanje domen

Z naprednim vmesnikom, ki vam ga nudi cPanel, boste z lahkoto upravljali vse svoje domene, poddomene, dodane domene in parkirane domene. Nadzorna plošča vam omogoča, da poleg upravljanja z domenami urejate tudi domenske DNS zapise za posamezne domene. Ta storitev, ki je primerna predvsem za napredne uporabnike, vam omogoča, da vse svoje registrirane domene poljubno usmerjate na različne strežnike.

Upravljanje domen

Upravljanje poštnih predalov

S pomočjo nadzorne plošče cPanel boste lahko upravljali tudi s svojimi poštnimi predali. Ne glede na to, koliko domen imate zakupljenih, vam nadzorna plošča omogoča, da s pomočjo enostavnega vmesnika odpirate ali zapirate poštne predale in jim določate koliko prostora lahko porabijo. Če želite, je na voljo tudi urejevalnik MX zapisov, s katerim lahko e-pošto za posamezne naslove preusmerjate na druge strežnike in jim določate prioriteto.

Upravljanje poštnih predalov

Upravljanje podatkovnih baz

Nadzorna plošča cPanel vam omogoča tudi enostavno upravljanje s podatkovnimi bazami, ki jih za delovanje potrebuje vsaka naprednejša spletna stran. Podatkovne baze, predvsem MySQL, so nujno potrebne, če želite na svojih straneh objavljati bloge in razne multimedijske vsebine. Prav tako podatkovne baze potrebujete, če želite na svojih spletnih straneh objavljati vsebino s pomočjo katerega od različnih CMS-jev, ki so na voljo.

Upravljanje podatkovnih baz

Upravljanje aplikacij

Nadzorna plošča vam prav tako omogoča nameščanje raznih aplikacij, ki jih za sodoben nastop na spletu nedvomno potrebujete. S pomočjo orodja Softaculous je nameščanje raznih blogov, CMS-jev, forumov in spletnih trgovin zelo enostavno – vse lahko storite z nekaj kliki z miško, samo z osnovnim znanjem in brez zamudnih konfiguracij.

Pregledovanje statistike

V nadzorni plošči cPanel je na voljo tudi napredno orodje za pregledovanje statistike obiska spletnih strani. Program Awstats vam ne prikaže zgolj števila obiskovalcev, z njim lahko analizirate tudi iz katerih držav prihajajo obiskovalci ter poleg ostalega tudi, katere ključne besede so obiskovalce pripeljal na vašo spletno stran.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja