10 korakov do popolne spletne strani (2. del)

10 korakov do popolne spletne strani (2. del)

Tako, prvih pet korakov do popolne spletne strani je že za vami. Ste določili načrt igre in poskrbeli, da ste usklajeni s sodelavci? Ste se osredotočili na zadovoljstvo svojih strank in pripravili na morebitne spremembe, če bi bile te potrebne? Ste jasno določili svoje cilje in kriterije? Čas je za naslednjih pet korakov do zares popolne spletne strani!

Korak #6: Določite odgovorno osebo za upravljanje spletne strani

Če za upravljanje spletne strani ne določite posamezne osebe ali oddelka, odgovornosti za uspešno delovanje spletne strani verjetno ne bo občutil nihče. Poskrbite torej, da bo nekdo prevzel to nalogo, pri tem pa ne pozabite, da ni nujno, da gre za osebo, ki se spozna na izdelavo in vodenje spletnih strani. Z enostavno nadzorno ploščo za upravljanje spletnih strani bo proces osveževanja vaše spletne strani izjemno preprost in hiter!

Korak #7: Poskrbite za marketinški načrt

Nič se ne zgodi samo od sebe in to velja tudi za uspeh vaše spletne strani. Zelo verjetno ste pozorno izbrali svojo domeno in z izbiro pravega spletnega gostovanja poskrbeli, da je spletna stran vašim obiskovalcem vedno na voljo – vendar morajo ti tudi vedeti, da vaša spletna stran obstaja! Poskrbite torej za dober marketinški načrt, s katerim boste svoje ciljne skupine uspešno obvestili o obstoju svoje spletne strani in zagotovili, da se bodo vračali znova in znova

Korak #8: Uporabite tisto, kar so drugi že naredili!

Z nekaterimi redkimi izjemami je mogoče na svetovnem spletu najti skoraj kakršnekoli vsebine – poiščite jih in jih izkoristite! Zakaj bi namreč na novo odkrivali toplo vodo in pisali dolge članke, navodila ali vodiče, če pa lahko svojim strankam preprosto ponudite povezavo na že napisane vsebine. Ključna prednost je, da s tem prihranite ogromno časa, pa tudi denarja!

Korak #9: S premišljeno strukturo spletne strani do minimalnega vzdrževanja

Ko boste izbirali vsebine za svojo spletno stran, dobro premislite, katere so zares zanimive za vaše stranke – in katere ne bodo prehitro zastarele. Neredno osvežena spletna stran je za vaše stranke namreč izredno odbijajoča, zato si kaj takšnega zagotovo ne smete privoščiti. Planirajte torej vnaprej – če že vnaprej sumite, da ne boste imeli dovolj časa za res redno osveževanje vsebin na vaši spletni strani, raje izberite vsebine, ki bodo aktualne dalj časa.

Korak #10: Poskrbite za redno plačilo registracije domene in spletnega gostovanja!

Svojo domeno ste seveda registrirali že povsem na začetku procesa ustvarjanja svoje spletne strani – nikakor pa ne smete pozabiti, da morate registracijo svoje domene pri izbranem ponudniku tudi podaljšati, ko le-ta poteče. Večinoma boste o tem, da vam bo registracija domene kmalu iztekla, obveščeni preko e-maila, ki ste ga uporabili pri registraciji, ker pa tovrstni e-maili radi pristanejo v mapah, kjer se zbira spam pošta, ne bo nič narobe, če boste na podaljšanje registracije domene pozorni tudi sami.

Enako velja tudi za redno plačevanje spletnega gostovanja. Odvisno od dogovora z vašim ponudnikom spletnega gostovanja lahko stroške poravnavate v različnih časovnih razmikih – le nikar ne pozabite na njih, da vas ne bo nekega dne namesto vaše spletne strani pričakalo neprijetno presenečenje!