Stvari, ki se jim je pri iskanju ponudnika spletnega gostovanja bolje izogniti (1. del)

Izbira ponudnika spletnega gostovanja - 1

Proces izbire ponudnika spletnega gostovanja za vašo spletno stran je lahko najbolj preprosta stvar na svetu ali pa mukotrpno opravilo; odvisno od sreče, predvsem pa od tega, ali boste znali poiskati prave lastnosti za vašega ponudnika spletnega gostovanja in se izogniti napačnim.

Panoga spletnega gostovanja je namreč postala izjemno razširjena, ponudnikov je vsak dan več, zato je konkurenca izjemno ostra. Za vas kot kupca spletnega gostovanja je to izjemno dobra novica, saj ostra konkurenca obenem prinaša boljšo ponudbo, vendar pa je prav zaradi ogromnega števila ponudnikov gostovanja spletnih strani včasih izjemno težko izbrati pravega.

Predvsem morate biti pozorni, da ne boste nasedli obljubam manj kvalitetnih podjetjih. Če je cena za spletno gostovanje res smešno nizka in se vam zdi skoraj neverjetno, da je to lahko res, potem najverjetneje ni. Svetujemo vam, da se ponudnikom, ki vam obljubljajo nemogoče, na daleč izognete – najverjetneje boste za nizko ceno tudi dobili primerno nizko kvaliteto spletnega gostovanja!

Slabo spletno gostovanje pa je nekaj, česar si sploh ob začetku ustvarjanja svojega posla in dobrega imena, resnično ne morete privoščiti. Neskončno dolgo nalaganje strani, občasni izpadi in slabo delovanje – vse to vam zagotavlja, da potencialne stranke imena vaše domene ne bodo prav pogosto vtipkale v brskalnik.

In kako se vsemu temu izogniti?

Kako se izogniti težavamPrvi previdnosti ukrep je seveda zdrava pamet – upoštevajte, da vam dandanes ne bo nihče ničesar podaril, sploh pa ne v poslovnem svetu. Če je cena torej prenizka, iščite naprej. š e ena izjemno pomembna stvar je, da podrobno preberete pogodbo in vsa dodatna določila vašega sodelovanja z izbranim ponudnikom spletnega gostovanja. Tako se boste dodobra spoznali s svojimi pravicami in dolžnostmi, obenem pa boste tudi točno vedeli za kaj in koliko plačujete. Tako se boste izognili morebitnim skritim stroškom, ki bi vaše ugodno spletno gostovanje lahko spremenili v stroškovno mnogo manj ugodno ponudbo gostovanja spletnih strani. Če imate težave z razumevanjem zapletenih pravnih določil, se ne obotavljajte, pač pa zahtevajte natančnejša pojasnila!

š e več nasvetov za iskanje kar najboljšega ponudnika spletnega gostovanja pa sledi naslednjič…