5 priljubljenih WordPress vtičnikov

5 priljubljenih WordPress vtičnikov

Ime domene ste že registrirali, izbrali ste primerno gostovanje, sedaj pa morate še izdelati in postaviti dobro spletno stran. V kolikor ste se odločili, da boste svojo spletno stran zgradili s pomočjo WordPress skripte, boste zelo hitro ugotovili, da imate na voljo malo morje različnih vtičnikov, ki spletno stran nadgradijo z dodatnimi funkcionalnostmi.

Ker je za začetnika izbira vtičnikov lahko zelo težavna, vam v današnjem prispevku pomagamo s predstavitvijo petih, po našem mnenju zelo uporabnih, hkrati pa tudi množično uporabljenih vtičnikov.

Akismet

Akismet bo vsa neželena oz. “spam” sporočila, ki bodo zašla pod komentarje vaših objav, blokiral. Vsako neželeno sporočilo, ki ga Akismet prepozna, pošlje v svoj arhiv in prepreči njegovo širjenje na svetovni ravni. A ker so “spammerji” zelo vztrajni in vedno iščejo nove poti, kako na blogu pustiti svoj komentar, je potrebno vtičnik redno posodabljati.

Povezava do vtičnika: Akismet

WP Lightbox 2

Ko na WordPress stran objavite sliko, je na njej narejena povezava, ki sliko v izvirni velikosti odpre v obstoječem ali novem zavihku. S stališča spletne izkušnje to ni najbolje, to težavo pa je povsem enostavno rešiti. Vse, kar morate narediti, je, da si namestite vtičnik WP Lightbox 2, ki bo sliko odprl v ličnem pop-up oknu, pod sliko pa bo tudi izpisan naslov slike. Če imate na isti strani naloženih več slik, vam vtičnik omogoča preprosto pomikanje med posameznimi slikami.

Povezava do vtičnika: WP Lightbox 2

All in One SEO Pack

Ta vtičnik je namenjen vsem, ki se s spletno stranjo želite uvrstite na čim višje pozicije v iskalniku Google. All in One SEO Pack bo vašo WordPress stran optimiziral za iskalnike, avtomatsko ustvaril tako imenovane meta oznake, optimiziral naslove, preprečil podvajanje vsebin… Skratka, obvezen vtičnik za praktično vsako spletno stran.

SEO vtičnik

Ne pozabite tudi na izbor kakovostnega ponudnika za gostovanje spletne strani, saj se vedno dostopna in hitro odzivna spletišča uvrščajo na višja mesta v iskalniku Google.

Povezava do vtičnika: All in One SEO Pack

Jetpack

Ta obsežen vtičnik nudi širok nabor funkcij, kot so: obvestila v orodni vrstici, možnost povezave vaše strani s socialnimi omrežji in samodejno deljenje, ogled statistik, deljenje vsebine na Facebook in Twitter omrežju, …

Povezava do vtičnika: Jetpack

Contact Form 7

S Contact Form 7 vtičnikom boste za obiskovalce strani na enostaven način ustvarili kontaktni obrazec, preko katerega vam lahko pišejo. Tako vas bodo lahko kadarkoli kontaktirali, brez da bi jim bilo vprašanje potrebno pošiljati na vaŠe-naslov. Priporočamo vam, da si namestite tudi Really Simple CAPTCHA, ki vtičnik Contact Form 7 dopolnjuje z varnostno kodo proti preprečevanju neželenih “spam” sporočil.

Povezava do vtičnika: Contact Form 7