6 najbolje varovanih skrivnosti spletnega gostovanja (1. del)

6 najbolje varovanih skrivnosti spletnega gostovanja (1. del)

Ste novi v svetu spletnega gostovanja? Nič hudega, osnov se boste hitro naučili. Obstajajo pa nekatere skrivnosti spletnega gostovanja, ki jih boste osvojili šele po kar nekaj letih poslovanja na spletu – razen seveda, če najdete strokovnjaka, ki vam jih bo zaupal. Mi smo te skrivnosti izbrskali namesto vas! Kaj so torej tiste skrivnosti, ki jih morate vedeti, preden se dokončno odločite za ponudnika spletnega gostovanja?

Skrivnost #1: Dobro raziščite ponudnike spletnega gostovanja

Če želite, da bo vaša odločitev o izbiri določenega ponudnika spletnega gostovanja res prava, se morate o ponudnikih najprej dobro informirati – brez dobro opravljene domače naloge torej ne bo šlo! Preverite ponudbo spletnega gostovanja, primerjajte cene, raziščite dodatne storitve, ki jih nudi posamezni ponudnik, preverite, kdo vam nudi tudi ustrezno podporo, kakšna je lokacija in hitrost strežnikov določenega ponudnika … Že samo ti podatki vam bodo verjetno pomagali izločiti kar nekaj ponudnikov in narediti ožji izbor!

Skrivnost #2: Obiščite bloge o spletnem gostovanju

Živimo v dobi interneta, kar seveda pomeni tudi, da vam je večina informacij brez večjega truda dostopna na spletu. š tevilni računalniški navdušenci in strokovnjaki pišejo bloge, v katerih redno razglabljajo o plusih in minusih določenih komponent spletnega gostovanja ter seveda o novostih, ki so ravnokar prišle na trg. Četudi vam tovrstna mnenja morda ne bodo podala konkretnega nasveta o tem, katerega ponudnika spletnega gostovanja izbrati, pa boste verjetno dobili kar nekaj idej in zamisli o tem, na kaj morate biti pravzaprav pozorni pri izbiri.

Skrivnost #3: Preverite mnenja strokovnjakov

š tevilna mnenja boste našli že na blogih, kljub temu pa ne bo škodilo, če preverite še mnenja ljudi, ki so specializirani za to temo. Kupite revijo, ki se ukvarja s tematiko spletnega gostovanja, obiščite spletno stran, ki ponuja številne dobre članke in pobrskajte po spletu za stranmi, ki ponujajo ocene posameznih ponudnikov. Več podatkov in mnenj kot zberete, lažje se boste odločili, kateri ponudnik spletnega gostovanja je pravi za vas!