6 najbolje varovanih skrivnosti spletnega gostovanja (2. del)

6 najbolje varovanih skrivnosti spletnega gostovanja (2. del)

O spletnem gostovanju in pravi izbiri ponudnika spletnega gostovanja, ki bo nudil dom vaši domeni, sedaj najbrž veste že kar nekaj, sploh če ste upoštevali prve tri nasvete. In kaj sedaj? Informacij ni nikoli preveč, zato se pogumno lotite še naslednjih treh skrivnosti! Izbira spletnega gostovanja je namreč izjemno pomemben faktor pri uspehu vašega spletnega posla, zato nikar ničesar ne prepustite naključju!

Skrivnost #4: Obiščite spletne forume!

Glas ljudstva je še vedno najboljše orodje, ki ga lahko uporabite – mnenja uporabnikov, ki že poslujejo z določenim ponudnikom spletnega gostovanja so tako izjemno dragocen vir informacij. Če večina ljudi nekega ponudnika pohvali, je to seveda dober znak – če se nad njim pritožujejo, je to seveda signal, da se mu na daleč izognite. Na spletnih forumih boste tako dobili najnovejše in precej objektivne informacije o tem, katerega ponudnika spletnega gostovanja se zares splača izbrati.

Skrivnost #5: Povprašajte!

Ste po vseh teh korakih končno izbrali nekaj ponudnikov, ki bi prišli v poštev za gostovanje vaše spletne strani? Odlično, sedaj jih preizkusite še osebno! Poskrbite, da še pred odločitvijo poiščete odgovore na vsa morebitna vprašanja, ki se vam postavljajo. Večina ponudnikov gostovanja spletnih strani ima precej dobra spletna mesta, na katerih boste našli večino informacij, ki jih iščete – če pa kakšne informacije ne najdete, pa vsekakor povprašajte kar ponudnika! Sedaj je pravi čas za razjasnitev morebitnih nejasnosti – ne pa takrat, ko boste spletno gostovanje že plačali!

Skrivnost #6: Preizkusite spletno gostovanje!

Glede na to, da ne kupujete sendviča ali kaj podobnega, je povsem normalno in razumljivo, da želite storitev pred nakupom preizkusiti. Na daleč se torej izognite vsakemu ponudniku, ki vam brezplačnega preizkusnega obdobja ni pripravljen ponuditi – najverjetneje to pomeni, da ni povsem prepričan o kakovosti svoje storitve! Možnost preizkusa vam bo pokazala, ali je gostovanje res takšno, kot obljublja ponudnik – poleg tega pa vam bo razkrilo tudi, ali je to gostovanje res pravo za vas. Ne obotavljajte se torej in odločno zahtevajte možnost preizkusa storitve – pri izbiri spletnega gostovanja gre namreč za izjemno pomembno odločitev!