Dejanska cena poceni spletnega gostovanja (2. del)

Dejanska cena poceni spletnega gostovanja (2. del)

Spletno gostovanje je nekaj, pri čimer se da ogromno prihraniti – to je dejstvo! Obenem pa moramo biti pazljivi, da nismo preveč varčni; marsikateri cenejši ponudniki spletnega gostovanja nam namreč ne ponujajo enako kvalitetnih storitev kot močnejši, morda nekoliko dražji ponudniki gostovanja spletnih strani. Spoznajte torej še ostale razloge, da za spletno gostovanje svoje spletne strani ne izberete prepoceni ponudnika!

Podpora uporabnikom

Tretji razlog je podpora uporabnikom. Boljši ponudniki spletnega gostovanja vam nudijo podporo 24 ur na dan in to v zelo kratkem roku; manj kvalitetni in poceni ponudniki navadno nimajo dovolj sredstev in ljudi, da bi vam lahko zagotovili tovrstno podporo. Predstavljajte si, da naletite na težavo ravno pred vikendom ali prazniki. Če nimate zagotovljene 24-urne podpore, bo vaša spletna stran lahko več dni nedostopna – kar pa za posel zagotovo ni dobro! Prepričajte se torej, da izberete ponudnika gostovanja spletnih strani, ki vam ponuja stalno podporo!

Cena spletnega gostovanja

Nenazadnje je tu tudi cena spletnega gostovanja. Poceni gostovanja je morda poceni samo na prvi pogled, ko pa prištejete še različne dodatne stroške, ki niso všteti v osnovno ceno, je lahko končni strošek kar nekajkrat višji od cene spletnega gostovanja, pri katerem od kvalitetnejših ponudnikov gostovanja spletnih strani. Poskrbite, da boste dobro prebrali vse pogodbene elemente, ki bi vam lahko na koncu priskrbeli višje stroške.

Akcije in ugodne ponudbe

Posebne ponudbePosebej pozorni bodite, če se boste za ponudnika spletnega gostovanja odločali na podlagi posebnih akcij ali ponudb. Morda boste zaradi tega prvih šest mesecev ali prvo leto za spletno gostovanja plačevali občutno manj – najverjetneje pa boste vse to plačali in preplačali, ko obdobje posebne ponudbe mine. Dobro se torej pozanimajte, kakšni bodo stroški po izteku posebne ponudbe oziroma akcije in preračunajte, ali se vam splača. š koda bi bilo, da bi zaradi naivnosti in navdušenosti nad cenovno ugodno akcijo na koncu drago plačevali za svoje spletno gostovanje ali pa izgubili spletno stran, v katero ste vložili toliko časa in energije!

Pri izbiri ponudnika spletnega gostovanja je torej izjemno pomembno, da gledate in načrtujete nekaj korakov vnaprej, saj se vam bo to na koncu zagotovo zelo obrestovalo!