Je primerjava med različnimi podjetji, ki ponujajo storitve spletnega gostovanja, sploh smiselna?

Je primerjava med različnimi podjetji, ki ponujajo storitve spletnega gostovanja, sploh smiselna?

Tako kot ostale podobne storitve, se tudi storitev gostovanja spletnih strani od ponudnika do ponudnika lahko zelo razlikuje. Ravno zaradi tega je smiselno pred vsakim nakupom takšne storitve poiskati peščico najbolj opevanih ponudnikov in primerjati ponujene pakete ter nato izbrati takšnega, ki odraža najboljše razmerje med kakovostjo in ceno storitve.

Vsekakor pa ni priporočljivo, da storitev izbirate le na podlagi cene, kajti slej kot prej boste zaradi tega izgubili kar nekaj denarja. Če izbirate na podlagi cenovne ugodnosti in izberete najcenejšega ponudnika, potem to pomeni, da boste zagotovo nekje pri storitvi na slabšem. V veliki večini primerov je to ravno pri uporabniški podpori, kajti to je pri takšni storitvi tudi eden izmed največjih stroškov za same ponudnike in ravno zaradi tega je potem le-ta tudi grdo zmanjšana ali pa je sploh ni.

Mogoče se vam na prvi pogled ne zdi tako pomembno, da imate dosegljivo in strokovno pomoč, a zagotovo si boste premislili že ob prvem stiku s kakšnimi težavami. Težave pri takšnem tipu storitev pridejo izjemno hitro in jih je v veliki večini primerov res težko rešiti čisto sam. Ne gre sicer za tako težavne naloge, več poudarka je na časovnem trajanju rešitve nečesa, s čimer ste se prvič srečali in tako lahko za neko enostavno napako porabite res ogromno časa.

Če vodite kakšno spletno trgovino, potem zagotovo veste, da je čas denar, in da boste ob napačno razporejenem delu in napačno uporabljenem času takoj ob zaslužek, česar pa si enostavno ne smete dovoliti.

Poleg razlike v ceni je tukaj vedno prisotna razlika v ponujenih paketih, ki je lahko tudi zelo različna glede na to, kje bo vaša spletna stran gostovala. Večina ponudnikov ima oblikovane t. i. pakete gostovanj, ki so narejeni, da bodo pokrivali različne tipe uporabnikov (od tistih najbolj osnovnih do tistih, ki so malce bolj zahtevni). Paketi lahko ponujajo različno število dovoljenih domen, razlikujejo pa se lahko tudi glede na dovoljen maksimalen prostor na strežniku in na dovoljen mesečni promet.