Kako odzivnost strežnika vpliva na spletno prodajo

Vpliv odzivnosti strežnika na spletno prodajo

Pri prodaji, tako spletni kot fizični, je treba optimizirati prav vsak aspekt, da dosežemo kar se da dobre prodajne rezultate. Na spletu je dejavnikov, ki vplivajo na odločanje pri nakupu, še več kot v fizičnih poslovalnicah, zato vse spletne trgovine zaposlujejo strokovnjake, ki optimizirajo stran in prilagodijo celoten nakupni proces tako, da zagotovijo najbolj uspešno prodajo. A takšna prodajna optimizacija se začne še preden je spletna trgovina sploh postavljena – poskrbeti je treba za trdne temelje, na katerih bo prodaja stekla, en izmed takšnih temeljev pa je tudi kakovostno spletno gostovanje, še posebej odzivnost strežnika.

Odzivnost strežnika lahko razdelimo na dva vidika – dostopnost spletne strani in čas nalaganja. Če je strežnik počasen ali slabo odziven, se bo spletna stran nalagala počasneje, če sploh ni odziven pa spletna stran ne bo dostopna. Nič od tega ni zaželeno pri spletni prodaji. Če spletna trgovina ni dosegljiva, bomo seveda ostali brez vseh naročil, ki bi jih lahko dobili v tem času. Že pri izbiri ponudnika spletnega gostovanja se je treba prepričati, da odzivnost strežnika preprečuje izpade. Najbolj kakovostni ponudniki zagotavljajo neprestano delovanje strežnikov, vseeno pa se moramo prepričati, da je strežnik tudi dovolj hiter.

Optimizacija spletne trgovine

Počasna hitrost nalaganja spletne strani sicer neposredno ne preprečuje naročil na spletni strani, vsekakor pa posredno povzroča slabše prodajne rezultate. Obiskovalci že v prvih sekundah pridobijo prvi vtis o spletni strani, ki lahko odloča o tem, ali se bodo odločili za nakup ali ne. Če jih pustimo čakati, se z vsako sekundo povečuje možnost, da bomo stranke izgubili. š e toliko bolj, če se počasi nalaga prav vsaka stran – zelo verjetno je, da bodo obiskovalci že pred koncem nakupnega procesa stran zapustili in obiskali konkurenco.

V vsakem primeru je torej pametno poskrbeti za dobro odzivnost strežnika. To nam lahko ponudi le kvaliteten ponudnik spletnega gostovanja, zato je izbira pravega ponudnika ključnega pomena.