Prednosti uporabe sistema WordPress

Prednosti uporabe sistema WordPress

š irni svetovni splet vsakomur omogoča postavitev spletne strani z informacijami, ki jih želi prikazovati. Takšnega načina širjenja informacij se danes poslužujejo trgovci, podjetja in posamezniki – torej praktično vsakdo, ki želi svoje mnenje, predloge ali ponudbo deliti s svetom. Ker spletno stran potrebujejo tudi tisti, ki za računalnikom niso najbolj spretni, pa so se pojavili različni servisi in pripomočki, ki zelo olajšajo pripravo spletne vsebine.

Med temi so predvsem priljubljeni sistemi za upravljanje vsebin (CMS), ki omogočajo preprosto postavitev in urejanje spletne strani, hkrati pa dopuščajo veliko svobode tudi tistim, ki želijo stran povsem prilagoditi svojim željam in potrebam. Najbolj priljubljen med CMS-ji je WordPress, ki poganja skoraj četrtino spletnih strani z znanim sistemom.

SoftaculousWordPress lahko zelo pomaga pri postavitvi in urejanju spletne strani, vseeno pa terja nekaj privajanja in vsaj kakšno uro usposabljanja. Na srečo mnogi ponudniki spletnega gostovanja nudijo možnost, da uporabnik WordPress namesti že z enim klikom, s katerim preskočijo najzahtevnejši del uporabe sistema – ročno nameščanje. Avtomatsko nameščanje poteka z orodjem Softaculous, dostopnim v številnih nadzornih ploščah, npr. v nadzorni plošči cPanel. Ko je WordPress postavljen, je urejanje spletne strani enostavno. Že v procesu namestitve navedemo osnovne podatke o spletni strani in njenem upravitelju, nato pa izgled in vsebino strani urejamo v intuitivnem skrbniškem vmesniku.

Med glavnimi prednostmi sistema WordPress gre torej gotovo izpostaviti enostavnost namestitve in uporabe. Sistem je primeren tudi za popolne začetnike, ki želijo začeti s pisanjem preprostega bloga, saj se jim ne bo treba ukvarjati s programskimi jeziki, oblikovanjem in urejanjem kode. A to ne pomeni, da WordPress ni primeren za zahtevnejše uporabnike – pravzaprav je izjemna funkcionalnost naslednja velika prednost sistema, ki lahko poganja tudi zahtevnejše spletne strani. Množična skupnost uporabnikov in razvijalcev sistema skrbi za vedno nove module oz. vtičnike, s katerimi razširimo funkcionalnost osnovnega sistema, hkrati pa skupnost sproti odgovarja na vprašanja in težave, ki se lahko pojavijo.

WordPress vtičniki

Priljubljenost, zmogljivost in enostavnost – to so glavne kvalitete sistema WordPress!

Če bi sistem radi spoznali od bliže ter se ga tudi naučili uporabljati, vas vabimo, da obiščete spletno stran www.wpklub.si, kjer boste našli veliko vodičev ter koristnih nasvetov v slovenskem jeziku.