Ste zadovoljni s svojim ponudnikom gostovanja?

Zadovoljni s ponudnikom gostovanja

Pri storitvah je kakovost skoraj vedno tesno povezana z denarjem. Tudi pri gostovanju spletnih strani ni kaj dosti drugače, saj bomo za nizko vsoto ponavadi deležni podpovprečne storitve. Ali to nujno pomeni, da moramo biti s tem nezadovoljni? Seveda ne. Vsaj ne v vsakem primeru. Nekateri posamezniki potrebujejo gostovanje le za to, da lahko uporabljajo elektronsko pošto, ki je vezana na izbrano domeno. Spet drugi si na svoji spletni strani shranjujejo le določene podatke ali pa imajo nepomemben blog, zato jim kakovost spletnega gostovanja ni na prvem mestu. Raje zapravijo manj.

Kvaliteta spletnega gostovanja

Treba pa se je zavedati, da so zgoraj opisani primeri zelo redki. V glavnem si vsi želimo, da prejmemo odlično storitev – zanesljivo gostovanje na sodobnem strežniku s super povezavo. To je namreč osnova, da bo naše spletno mesto vedno dosegljivo. Ne le to, danes uporabniki zahtevamo, da je spletno mesto tudi kar se da odzivno, saj s tem dosegamo mnogo boljše rezultate. Pa naj bodo to boljša spletna prodaja, več izpolnjenih kontaktnih obrazcev, več prejetih povpraševanj, več časa preživetega na strani, več obiskanih podstrani ali morda kaj drugega.

Poleg zanesljivosti in hitrosti je številnim naročnikom izjemnega pomena tudi podpora, na katero se lahko obrnejo tudi takrat, ko vsi drugi spijo, ali pa med prazniki in ob nedeljah. Spletno mesto lahko zaradi različnih razlogov postane nedosegljivo, in takrat je nujno, da se lahko obrnemo na sposobno tehnično podporo, ki nam težavo odpravi. V večini primerov brezplačno, za težje ali ponavljajoče se težave pa moramo včasih tudi plačati, kar je seveda povsem razumljivo.

Sposobna tehnična podpora

Ste sami zadovoljni s spletnim gostovanjem, ki vam ga ponudnik nudi zdaj? Ali pa se vam zdi, da bi bil strežnik lahko bolj odziven, podpora pa prijaznejša, bolj strokovna in hitreje odzivna? Menjava ponudnika gostovanja ni tako zapleten postopek, kot se morda sliši. Res je, da bo potreben prenos celotnega spletnega mesta (prenos datotek ter morebitnih podatkovnih baz), vendar pa običajno za vse to poskrbi novi ponudnik gostovanja. Vsak je vesel nove stranke in se rad potrudi, da je naročnik s storitvijo zadovoljen. Če vam novi ponudnik storitev želi posebej zaračunati, raje poiščite drugega.

In pa še pomemben nasvet! Pri menjavi ponudnika spletnega gostovanja ne pozabite prenesti tudi elektronske pošte. Če boste na e-pošto pozabili, vsekakor ne boste prvi. Izvozite elektronsko pošto s starega strežnika in jo kasneje uvozite na novega, v kolikor pa vam te zadeve ne ležijo najbolje, za pomoč povprašajte novega ponudnika.