Kako pomembna je v resnici izbira imena vaše domene?

Kako pomembna je v resnici izbira imena vaše domene?

Najverjetneje je izbira in registracija domene dejansko najpomembnejši korak pri ustvarjanju vaše identitete v spletnem prostoru, zato je še toliko bolj pomembno, da je vaša izbira pravilna. š e nimate svoje domene? Če vas ni na spletu, dandanes sploh ne obstajate, zato čim prej poiščite primernega ponudnika in registrirajte svojo domeno. In kako poskrbeti, da se boste pri izbiri odločili pravilno?

Vaša domena mora spletnim iskalcem povedati kdo ste in s čim se ukvarjate. Izbira in registracija domene torej morda ni najboljši trenutek za zbijanje šal – vaŠnamen ni, da izpadete duhoviti, pač pa, da vas uporabniki svetovnega spleta na njem najdejo.

Izbira imena domene

Če želite, da vas vaše potencialne stranke najdejo na podlagi imena vašega podjetja, morate to ime zagotovo vključiti v domeno. Pri tem pazite, da ime ne bo predolgo (nikomur se ne da tipkati dolgih imen), seveda pa je ta način izbire domene primeren le za podjetja, ki jih ljudje že poznajo. Če ste novo, nepoznano podjetje, ne morete pričakovati, da vas bodo ljudje na svetovnem spletu iskali po imenu. V takih primerih so primernejši drugi načini izbire domene.

Eden izmed njih je izbira domene glede na dejavnost, s katero se ukvarjate. Če nameravate na primer odpreti plesno šolo, bi bilo za vas idealno ime plesna-sola.si. Tudi ta način izbire imena domene ima seveda svoje pasti: najverjetneje je že zasedeno. V vsakem primeru je najboljša odločitev, da zasedenost domene čimprej preverite pri enem izmed ponudnikov registracije domen. Je vaša sanjska domena prosta? V tem primeru se nikar ne obotavljajte, ampak jo čimprej registrirajte.

Ste v dvomih? Res je, izbira domene je pogosto prav tista prelomna točka, ki lahko ustvari ali uniči vaŠposlovni uspeh. Zato ničesar ne prepustite naključju. Če po dolgem in temeljitem premisleku še vedno niste prepričani, se posvetujte s strokovnjakom. Vaša izbrana domena bo namreč z vami kar nekaj časa!

Objavljeno v kategoriji: Domene