Razlogi za nedelujočo spletno stran

Nedelujoča spletna stran

Razlogov za prenehanje delovanja spletne strani je veliko. Krivda je najpogosteje na strani lastnika spletnega mesta, včasih pa tudi na strani razvijalca ali ponudnika gostovanja. V prispevku vam bomo predstavili 6 najpogostejših razlogov, zaradi katerih spletna stran postane nedostopna.

Če je torej vaša stran še nedolgo nazaj delovala normalno, danes pa je na njej zgolj praznina ali obvestilo o napaki, boste prav v tem prispevku najverjetneje našli rešitev za svojo težavo.

1. Napaka med posodobitvijo spletne strani

Najpogostejši razlog za nedelovanje strani je povezan z ročno ali samodejno posodobitvijo spletne strani. Če uporabljate WordPress in ste ravno posodobili jedro sistema ali katerega izmed vtičnikov, zdaj pa vaša stran ne deluje, je težava zagotovo povezana s posodobitvijo. Verjetno bo za situacijo odgovoren kar vtičnik.

Posodobitev spletne strani

Preimenujte mape vtičnikov (npr. prek nadzorne plošče cPanel) enega po enega, vmes pa preverjajte, če stran zdaj deluje. S preimenovanjem map vtičnikov boste le-te namreč izključili in tako ugotovili, kateri je kriv za nedelovanje strani.

2. Namestitev nekompatibilne razširitve

Ste namestili vtičnik oziroma razširitev, spletna stran pa vam je nato javila napako? Če še vedno lahko dostopate do administracije spletne strani, izključite vtičnik, ki ste ga ravno namestili. V nasprotnem primeru pa naredite, kot smo opisali prej. Preimenujte mapo vtičnika in ga na ta način izključite. Vaša stran bo ponovno delovala.

3. Sprememba programske kode spletišča

Sistemi za postavitev spletnih strani, kot je npr. WordPress, omogočajo urejanje .php in podobnih datotek, ki vsebujejo programsko kodo. Če nimate ustreznega programerskega znanja, se vam lahko hitro zgodi, da sprememba ali odstranitev dela kode privede do nedelujoče spletne strani.

Programska koda spletišča

Kaj narediti v takšnem primeru? Zopet boste morali prek nadzorne plošče ali FTP programa poiskati datoteko, ki ste jo urejali, in jo povrniti v prejšnje stanje. Najbolje bo, da na spletu poiščete originalno datoteko in jo presnamete čez spremenjeno. Lahko pa z uporabo rezervne kopije spletno stran povrnete na stanje izpred dneva, tedna, meseca – odvisno, kako pogosto vaŠponudnik gostovanja izdeluje varnostne kopije.

4. Pretečena domena ali paket gostovanja

Ste pomislili na to, da vam je potekla domena? Ali pa paket spletnega gostovanja? Ali vam je potekla domena, boste najlažje ugotovili prek preverjalnikov domen (preveri.si). Za datum poteka gostovanja pa se odpravite v naročniški center pri svojem ponudniku gostovanja in tam preverite, do kdaj imate zakupljen prostor na strežniku.

Če je od poteka domene minilo že veliko časa, boste za obuditev domene iz karantene morda morali dodatno plačati. V kolikor pa je od poteka minilo že zelo dolgo, je možno, da je domena že potekla in da jo je registriral nekdo drug. Tudi ta podatek boste našli s pomočjo prej omenjenega preverjalnika domen.

5. Okužena spletna stran

Poleg tega, da vam je domena že pred časom potekla in ste žal ostali brez nje, je en izmed najbolj neželenih razlogov za nedelujočo spletno stran tudi ta, da je stran okužena z virusom oziroma zlonamerno programsko kodo.

Okužena spletna stran

V tem primeru se obrnite na svojega ponudnika gostovanja, ki bo preveril, ali je vaŠpaket gostovanja zares okužen z zlonamerno kodo. Ker morate za varnost svoje spletne strani poskrbeti sami, boste za storitev čiščenja okužbe najverjetneje morali plačati.

6. Težave po posodobitvi strežnika

Ponudnik gostovanja s posodabljanjem programske opreme strežnika skrbi za varnost in učinkovitost delovanja sistemov ter spletnih strani. Če med posodobitvijo pride do napake, spletne strani na strežniku lahko nekaj časa niso dostopne. To najverjetneje ne bo trajalo dolgo, saj bo ponudnik sistem ob zaznani napaki hitro povrnil v prejšnje stanje.

Prav tako se ob posodobitvi strežnika lahko zgodi, da vaša spletna stran ne bo več kompatibilna z najnovejšo programsko opremo. Če uporabljate zastarelo platformo (npr. staro Joomlo ali PrestaShop), lahko nastopijo težave. V tem primeru bo potrebna nadgradnja platforme, saj zgolj s prenosom strani k drugemu ponudniku gostovanja ne boste dosegli veliko. Tudi tam bo vaša spletna stran prej ali slej prenehala pravilno delovati.