Spletno gostovanje za velika podjetja

Spletno gostovanje za velika podjetja

Imate ustanovljeno veliko podjetje, zdaj pa je nastopil čas za iskanje spletnega gostovanja? Najverjetnejši razlog za to je, da s trenutnim ponudnikom niste zadovoljni. Mnogo manj verjetno pa je, da spletne strani do zdaj sploh še niste imeli, posledično pa tudi ni bilo potrebe po gostovanju.

Ne glede na svojo situacijo boste v prispevku našli odgovore na to, kakšno spletno gostovanje potrebuje veliko podjetje. No, pa naj že kar zdaj zapišemo, da izbira niti ni odvisna od same velikosti podjetja, temveč od zahtevnosti in obiskanosti spletnega mesta.

Podjetje z nezahtevno spletno stranjo

V kolikor gre pri vas za omenjeni primer, je izbira zelo enostavna. Odločite se za deljeno gostovanje, ki bo za vašo spletno stran več kot zadostovalo. Tudi če imate namen postaviti preprosto spletno trgovino, bo omenjena storitev predstavljala optimalno izbiro.

Če je vaše podjetje zelo veliko, ima ogromno zaposlenih in deluje na mednarodnem trgu, še zdaleč ne pomeni, da potrebujete naprednejšo in mnogo dražjo obliko spletnega gostovanja.

Podjetje z zahtevnejšo spletno stranjo

V tem primeru poiščite najboljše ponudnike gostovanja, kot je v Sloveniji denimo NEOSERV.si, in jim predstavite, za kako zahtevno in obiskano spletno stran gre. Svetovali vam bodo, katera vrsta in kateri paket gostovanja bi bil za vas najbolj primeren.

Gostovanje NEOSERV.si

Po vsej verjetnosti bo tudi tokrat zadostovalo deljeno gostovanje – odvisno od zmogljivosti strežnika in razpoložljivih strežniških kapacitet. Seveda pa računajte na nekoliko naprednejši in dražji paket gostovanja, ki pa bo še vseeno mnogo cenejši od VPS ali namenskega strežnika.

Podjetje z zelo zahtevno spletno stranjo

Če imate spletno stran, ki vsak dan privabi več deset tisoč obiskovalcev, morda paket deljenega gostovanja ne bo zadostoval, ni pa nujno. Najbolj zmogljivi paketi namreč ponujajo uporabo več kot enega CPU-ja, ogromno diskovne pasovne širine, zadosti fizičnega pomnilnika in možnost visokega števila hkratnih povezav.

Svetujemo vam, da se v tem primeru odločite za testno obdobje, v katerem boste preizkusili delovanje svoje spletne strani oz. spletne trgovine. Običajno ponudniki gostovanja omogočajo preizkusno dobo enega meseca. Če boste ocenili, da deljeno gostovanje enostavno ne zadošča, bo naslednjo logično odločitev predstavljalo zmogljivo VPS gostovanje.