Izognite se nezadovoljstvu s spletnim gostovanjem!

Nezadovoljstvo s spletnim gostovanjem

Gostovanje spletnih strani je storitev, pri kateri pogosto pride do nezadovoljstva naročnikov. š e posebej pri manj znanih in še ne tako izkušenih ponudnikih se pojavlja negodovanje, pa vendar je potrebno poudariti, da marsikdaj krivda ni na strani ponudnika. Precej je namreč primerov, ko se naročnik razburja na ponudnika zaradi počasnega delovanja spletne strani, razlog za neodzivno nalaganje pa je v neoptimiziranem spletnem mestu.

Nezadovoljna stranka

Ponudniki z večletno tradicijo, strokovno usposobljenimi tehniki in bogatimi izkušnjami vedo, da napaka ni na njihovi strani, kar naročniku tudi precej lažje razložijo. Pri tistih z manj izkušnjami pa se zna zgoditi, da se pustijo zmesti in prepričati o napaki na njihovi strani.

Kaj morate vedeti, preden spletno gostovanje zakupite?

1. Zagotovo morate najprej nekaj podatkov izbrskati o ponudniku, pri katerem gostovanje spletnih strani želite zakupiti. Veliko jih lahko najdete neposredno na ponudnikovi strani, še več kot sami podatki pa vam lahko pove spletna stran kot celota. Se vam zdi, da se je ponudnik pri izdelavi svoje strani potrudil? Potem se bo verjetno tudi za svoje stranke. Je stran naredil na hitro – samo zato, da lahko preko nje vrši prodajo? Možno je, da bo na takšen način tretiral tudi svoje naročnike. Podatke o posameznih ponudnikih boste našli tudi na spletu, predvsem na forumih, spletnih portalih in blogih.

Pregled izbire2. Do nezadovoljstva s storitvijo lahko pride tudi v primeru, da zakupite napačno obliko gostovanja. Denimo, da se zaradi zahtevnejšega spletnega mesta, ki ga vsakodnevno obišče več tisoč obiskovalcev, odločite za zmogljivejše VPS gostovanje. Prve težave se lahko pojavijo že na začetku, ko je potrebno urediti strežniško okolje. Takrat se marsikdaj izkaže, da je potrebno doplačati še za urejanje oz. nastavitev strežnika, pogosto tudi za stalno vzdrževanje. In če se izkaže, da bi bilo deljeno spletno gostovanje povsem zadosti, je razlog za nezadovoljstvo povsem upravičen.

3. Enega izmed pogostejših razlogov za nezadovoljstvo predstavlja tudi nadzorna plošča. Povprečen naročnik niti ne ve, da bo ob zakupu gostovanja prejel dostop do nadzorne plošče, kaj šele, da bi posamezne nadzorne plošče poznal po enostavnosti uporabe in funkcionalnostih. Nekateri ponudniki uporabljajo uporabnikom ne najbolj prijazne nadzorne plošče, kot pomoč pri odločitvi pa lahko zapišemo, da je večini daleč najbolj pri srcu cPanel. Če vam ponudnik gostovanja omogoča uporabo ene izmed več nadzornih plošč, med katerimi lahko izbirate, boste z izbiro cPanela najverjetneje najbolj zadovoljni.

cPanel

4. Za gostovanje spletnih strani je pri večini ponudnikov potrebno za prvo leto plačati le polovičen znesek. Zapisano drugače, za vsa leta, razen za prvo, je potrebno plačati še enkrat več. Ker je to danes že kar stalna praksa, vam zaradi tega ni potrebno biti slabe volje, seveda pa bo zagotovo dobro, da ste o tem informirani.