Spletno gostovanje za mala podjetja

Spletno gostovanje za mala podjetja

Danes si že skoraj ne moremo več predstavljati, da novoustanovljeno podjetje ne bi imelo svoje spletne strani, morda celo spletne trgovine. Na svetovnem spletu vsi iščemo informacije, pred kakršnim koli nakupom pa se želimo prepričati, da bomo z izbranim izdelkom ali storitvijo zagotovo zadovoljni. Mnogokrat se celo zgodi, da po določeni stvari sploh nimamo potrebe, saj zanjo morda niti ne vemo, vendar se z brskanjem po spletu to hitro spremeni. Dejstvo je, da vsako podjetje potrebuje kakovostno spletno stran, za kar je seveda potrebno tudi kakovostno spletno gostovanje. Kako naj omenjeno storitev izberejo mala podjetja, si preberite v današnjem prispevku.

Bo deljeno gostovanje spletnih strani prava izbira?

Želite postati podjetnik in se na spletu predstaviti s stranjo, ki bo v najboljši luči predstavljala vaše podjetje? Če ste se že vsaj malo zanimali glede spletnega gostovanja, ste najverjetneje že naleteli tako imenovano deljeno gostovanje. Gre za gostovanje spletnih strani večjega števila naročnikov, ki svoja spletna mesta gostujejo na istem strežniku. Ker gre za storitev, pri kateri si stroške strežnika običajno deli več kot 100 naročnikov, je cena zelo nizka. Gre za najcenejšo vrsto spletnega gostovanja.

Če torej ostanemo pri stroškovnem vidiku, je deljeno gostovanje za podjetnika začetnika zagotovo najboljša izbira, saj so izdatki zanjo praktično zanemarljivi – približno 50 € na leto. Vendar pa deljeno gostovanje spletnih strani ni najboljša izbira zgolj zaradi cenovne ugodnosti, temveč za zmogljivejšo storitev, kot je npr. VPS gostovanje, ni nobene potrebe. Kakovostni ponudniki namreč upravljajo s tako zmogljivimi strežniki, da spletne strani delujejo zelo hitro, če so le-te seveda primerno hitrostno optimizirane.

Na kaj biti pozoren pri izbiri ponudnika gostovanja?

Kot podjetnik se verjetno zavedate, da velja sodelovati le z zaupanja vrednimi partnerji, ki lahko zagotovijo visoko kakovost storitve in odlično podporo. Za gostovanje spletnih strani se obrnite na podjetje s tradicijo in velikim številom zadovoljnih naročnikov. Njihove izjave boste najlažje našli na socialnem omrežju Facebook, preverite pa lahko tudi forume in bloge.

SSD gostovanjePrepričajte se, da boste deležni SSD gostovanja, ki ga poganjajo SSD diskovne enote. V kolikor vam ponudnik gostovanja ne more zagotoviti prostora na SSD optimiziranem strežniku, se očitno ne prilagaja novostim na trgu, zato velja poiskati drugega. Ste vedeli, da SSD gostovanje lahko deluje tudi do trikrat hitreje kot klasično gostovanje?

In nenazadnje, kar je za novoustanovljena podjetja zelo pomembno, je stalna dosegljivost službe za podporo naročnikom. Pred zakupom gostovanja se vsekakor prepričajte, da boste deležni odlične podpore, dostopne tako prek e-pošte kot tudi telefona. Prav tako se prepričajte o stalni dostopnosti podporne ekipe. Vam med vikendi in prazniki ne bodo mogli pomagati? V tem primeru kar hitro poiščite drugega ponudnika.